Põhja päästekeskuse operatiivsündmused möödunud ööpäeval

Tallinn

17. septembril kell 09.32 jäi inimene Kadriorus murdunud puu alla. Päästjad koos kiirabiga aitasid patsiendi puu alt välja ning ta toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

17. septembril kell 19.50 said päästjad väljakutse Põhja-Tallinnasse Soo tänavale, kus puu oli sõidu ajal kukkunud läbi sõiduki esiklaasi. Kiirabi toimetas juhi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kokku said päästjad eile Tallinnas ja Harjumaal 168 väljakutset, mis olid seotud tormikahjustuste likvideerimisega. Peamiselt oli tegemist tugeva tuule tõttu teedele ja elektriliinidele murdunud puude ja suuremate okste eemaldamisega.

Ida päästekeskuse sündmuste info möödunud ööpäeval

Ööpäeva jooksul reageerisid päästjad tugevast tuulest põhjustatud väljakutsetele 45 korral (hetkeseis k. 9.30), üldjuhul oli tegemist teele ja elektriliinidele langenud puudega.

Lääne-Virumaal oli tormiga seotud sündmust 29, Ida-Virumaal 16.

Lõuna päästekeskuse operatiivsündmused möödunud ööpäeval

Jõgevamaa
17. septembril kella 18.52 ajal kukkus murdunud puu Jõgeva vallas Reastvere külas sõidu ajal peale autole Dodge Ram. Päästjad eemaldasid puu autolt. Inimesed viga ei saanud, küll aga auto esiosa.

Kell 22.48 teatati, et Jõgeva vallas Varbevere külas kukkus puu autole ja lõhkus selle esitiiva, peegli ja klaasi. Päästjad eemaldasid puu autolt ja teelt. Inimesed õnneks viga ei saanud ning sõiduk sai edasi liikuda.

Päästjad hoiatavad, et tormise ilmaga on arukas sõidud võimaluse korral edasi lükata ja tegemata jätta, sest teedel varitsevad sõidukeid ja neis reisivaid inimesi tõsised ohud.

Põlvamaa
17. septembril kella 23.40 ajal käisid päästjad Kanepi vallas Erastvere külas ja 18. septembril kell 5.21 Põlva vallas Partsi külas eemaldamas teedelt murdunud puid.

Tartumaa
17. septembril kell 16.47 käisid päästjad Tartu vallas Saadjärve külas, kell 22.20 Salu külas ja kell 22.43 Elva vallas Valguta külas eemaldamas teedelt murdunud ja liikluse sulgenud puid.

Valgamaa
17. septembril kell 18.29 käisid päästjad Otepää vallas Vana-Otepää külas, 18. septembril kell 4.16 Tõrva vallas Ala külas ning kell 8.19 Otepää vallas Nüpli külas eemaldamas teedelt murdunud ja liiklust takistavaid puid.

Viljandimaa
17. septembril kell 11.20 käisid päästjad Põhja-Sakala vallas Kärevere külas, kell 17.46 Mustla alevikus Aia tänaval, kell 19.22 Mulgi vallas Muri külas ja kell 19.26 Viljandi vallas Mustapali külas eemaldamas teedelt murdunud ja liiklust takistavaid puid.