"Seoses juhtunuga on kool vastu võtnud vastavad meetmed. Klass, kus õpib haigeks jäänud laps, on saadetud distantsõppele. Hoiame õpilaste ja õpetajate tervist," kinnitas juhtunut koolidirektor Deniss Prensetsov.

Eile teatas kool, et distantsõppele on saadetud gümnaasiumi viiendad klassid.

Kooli Covid-19 leviku tõkestamise plaan näeb ette, et kui tuvastatud on haigestumine, saadetakse klass kodusesse isolatsiooni ja distantsõppele kaheks nädalaks.

Alates 14. septembrist alustab Läänemere gümnaasium hajutamise eesmärgil distantsõppega 11. ja 12. klassides.

Nädal hiljem alustatakse distantsõppega 5. – 12.klassides. Distantsõppe toimub paralleelide kaupa ja kestab nädala vältel.

Distantsõppel viibimise ajal on õpilasel vajalik arvuti, mis võimaldab videotundides osalemist (mikrofon, kaamera) ja Google keskkonda kasutamist. Vajadusel saab lapsevanem/õpilane arvutit laenutada koolist ja võtta enda vastutavale hoiule distantsõppe ajaks.

Tallinna uued koroonameetmed

Tallinna linnajuhid otsustasid, et rakendub kollane stsenaarium, mis tähendab tunduvalt rangemaid piiranguid.

Ennetava meetmena paigaldatakse septembrikuu jooksul kõikides koolides termokaamerad ja rakendatakse õpilaste hajutamist. Hajutatud õppega alustatakse esialgu alates 8. klassist, kuid iga kool töötab välja sobiva hajutamise korralduse, et seda operatiivselt ja koheselt rakendada.

Kontaktide vähendamiseks rakendatakse koolides paindlikku õppekorralust, näiteks eraldi ustest sisenemine, hajutatud koolipäeva algust, vahetundide, sh söögivahetunni ning õuesõppe võimaluste kasutamist. Õppetöö toimub võimalusel koduklassi põhimõttel. Koolides peavad õpetajad kasutama visiire.

Vahetu kontakti vältimiseks toimub lasteaedades laste vastuvõtmine ja üle andmine õues. Lasteaiatöötajad, kes võtavad lapsi vastu ja suhtlevad vanematega, kasutavad isikukaitsevahendina visiiri. Lasteaiad töötavad rühmapõhiselt ehk välditakse rühmade vahelisi kontakte.