Europarlament hääletas neljapäeval ametisse Jose Manuel Durrao Barroso juhitava uue Euroopa Komisjoni.

Marianne Mikko, miks te ei osalenud Euroopa Komisjoni ametissehääletamisel?

Sellepärast, et hääletus lükkus ettekavatsetud ajast edasi.

Ja te ei saanud seal kauem olla?

Ma ei saanud seal sellepärast kauem olla, et mu lennuk lendas. Mu abikaasal oli sünnipäev /--/ Mul oli valida, kas jõuda pool üheksa Eestisse kõige varem või jõuda Eestisse kell üksteist.

See viimane variant oleks siis olnud mõeldamatu?

Teate, kui teie lähedasel inimesel, näiteks teie emal on sünnipäev, mis te arvate?

Teid on ju kogu Eesti nimel valitud rahvast esindama Euroopa parlamendis?

Kogu Eesti nimel ei ole valitud, minu valijaid on mind valinud.

Aga praegu on juhtunud niimoodi, et eurovalimised võitnud kolmest Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikust kaks puudus seniselt tähtsaimalt valimiselt.

Kas te süüdistate mind!?

Ma ei süüdista teid, ma küsin teilt kommentaari.

Väga hea! Nii et ma andsin teile kommentaari ja mul oleks väga hea meel, et te mulle selle ka meiliksite, kuidas ma selle andsin teile. Aitäh!

Selliste sõnadega katkestas Marianne Mikko telefonikõne.

Pooltund pärast intervjuu toimumist helistas Delfile sotsiaaldemokraatide pressiesindaja, kes palus intervjuusse lisada Marianne Mikko sügavad vabandused oma valijate ees, kes võivad end tunda puudutatuna.

Marianne Mikko kogus Euroopa Parlamendi valimistel 5263 häält. Erakonna juht Toomas-Hendrik Ilves, kes samuti kolmapäevaselt hääletuselt puudus, kogus rekordilised 76120 häält.

Ilves viibis komisjoni hääletamise ajal Riias Läti kõrgeimat autasu kätte saamas.

Intervjuus Postimehe nädalalõpulisale Arter on Marianne Mikko öelnud, et julgeb end arvata Eesti ajakirjanduse eliidi hulka.

Küsimusele — millel põhineb nii kõrge enesehinnang, vastab Mikko: „Elukogemusele. Ja sellele, et väärtustad ja analüüsid ja paigutad end pikemas perspektiivis, mis või kes sa Eesti ühiskonnas oled. Seetõttu teen vähem nägusid, kui võib-olla inimesed tahaks. (Naerab.) Ma ei saa öelda, et olen tagasihoidlik.”