Globaalse haardega konsultatsioonifirma AlixPartners teatas täna, et omandas ülemaailmse riskijuhtimise ettevõtte Freeh Group International Solutions LLC (FGIS).

Tehingu järel liitub Freeh koos oma 24-liikmelise meeskonnaga AlixPartnersiga. Selle tehingu käigus astub endine FBI peadirektor ja New Yorgi lõunaringkonna kohtunik Freeh tagasi advokaadibüroo Freeh Sporkin & Sullivan LLP juhtivpartneri kohalt ja loobub tegevusest õigusvaldkonnas.

AlixPartnersi tegevdirektor Simon Freakley ütles pressiteate vahendusel, et ettevõttes saab Freeh'st aseesimees ja juhtivkomitee liige.

Freeh sõnas, et tema ja tema meeskond on uue ettevõttega liitumisest väga elevil. "AlixPartnersi laia haardega globaalne uurimisplatvorm ning meie kollektiivsed ja sügavad suhted õigus- ja jõustamismaailmas võimaldavad meil teenindada üha kasvavat klientide nimekirja ajal, kui meie teenused on väga nõutud. Ootame, et saaksime oma kliente aidata nende kõige keerulisemate ja kriitilisemate juurdlustega."

Freeh lahkub advokaadibüroost, mille oli rahandusminister Martin Helme alles kuu aja eest kolme miljoni dollari eest palganud esindama Eesti riigi huve rahapesujuhtumite asjus algatatud USA uurimistes.

Eesti Päevaleht kirjutas 28. juulil, et USA advokaadi Louis Freeh büroo esindas rahapesuga seotud ettevõtet Prevezon Holding.

AlixPartners
AlixPartners on ülemaailmne konsultatsioonifirma, mis on spetsialiseerunud ettevõtete abistamisele. AlixPartnersi klientide hulka kuuluvad ettevõtted, ettevõtete juhatused, advokaadibürood, investeerimispangad, erakapitalifirmad ja teised. 1981. aastal asutatud AlixPartnersi peakontor asub New Yorgis ja kontorid asuvad enam kui 20 linnas üle maailma.