Yle kajastab, et laev väljus Helsingist möödunud teisipäeva õhtul ning naasis järgmisel päeval, startides Tallinnast kell 12.30.

Soome terviseametist kinnitatakse, et laeval viibis nakatunu, kel olid selleks hetkeks juba haigussümptomid. Ta käis laeval palju ringi ja on isegi võimatu hinnata, kui mitme inimesega ta täpselt kokku puutus. Hilisel õhtutunnil pidutses ta laeva ööklubis.

Praeguseks on juba teada, et mitu kruiisilaeval viibinud inimest on samuti nakatunud. Helsingi tervisekeskuste peaarst Timo Lukkarinen märkis, et kaks perekonda, kes haigestunuga väga tihedalt kokku puutusid, on karantiini pandud.

Teised laeval viibinud inimesed karantiini jääma ei pea, küll aga rõhutas Lukkarinen, et oma tervist tuleks jälgida ja juba kergete sümptomite puhul soovitatakse perearstiga ühendust võtta ning võimalusel peagi koroonatest teha.

Soomes on koroonajuhtumeid kokku 7257, viimase ööpäevaga lisandus neli. Eestis on positiivseid teste kokku 1994. Terviseameti andmetel on kahe viimase nädalaga lisandunud 15 juhtumit.

Eesti terviseamet Silja Europa juhtumit eraldi ei uuri. "Meil on Soome terviseametiga nii kokku lepitud – kui haigestunud tuvastatakse Soomes, siis alustavad nemad kontaktsete tuvastamisega ja annavad meile siis info edasi ja meie jätkame Eesti poolel," sõnas asutuse pressiesindaja Eike Kingsepp. Praeguse seisuga Soome poolt veel infot pole laekunud.