"Ma usun, et Martin Helme käekiri on mõneti teistsugune," sõnas Kaja Kallas täna Delfile. "EKRE võib-olla liigub rohkem keskele, ei ole enam nii äärmuslik."

Keskerakondlane Karilaid märgib, et opositsioonis istumise valu sunnib keelt limpsama ja varasemaid sõnu sööma. "Seda ohtu täna muidugi pole, sõltumata mesisemast jutust. Keskerakonnale ja Isamaale tekib "vangerdusoht" valitsuses siis, kui esimehe vahetus tehakse ka Reformierakonnas."

Ta lisab, et koalitsiooni töörütmi jaoks oleks keerulisem Kristen Michal või Andrus Ansip Reformierakonna eesotsas. "Kaja üritab oma aasta tagasi tehtud viga klattida. Siim Kallas saatis juba aasta tagasi sõnumi " meil on hääled koos". Mart Helme avalikustas ootamatult selle sõnumi, siis hakati karjuma EKRE väärtuskriisist."

Karilaid torkab, et õnneks hoiab Kaja Kallas oma toolist kümne küünega kinni. "EKRE, Isamaa ja Keskerakond saavad rahulikult väärtuslikku tööd edasi teha. Koalitsioon soovitab Kajal jätkata erakonna esimehena."

Mart Helme ütles täna toimunud EKRE volikogul, et paneb esimehe koha maha. Ilmselt võtab ametiposti üle Martin Helme. Uus juht valitakse 4. juulil toimuval kongressil.