Pühapäeval veidi enne keskpäeva teatati häirekeskusele, et Filtri teel asuvas mahajäetud abihoones on laip. Sündmuskohale reageerinud politseinikud ja meedikud leidsid hoonest naise vägivallatunnustega surnukeha.

Ringkonnaprokurör Diana Helila sõnas täna Delfile, et kohtuarsti esialgse hinnangu järgi suri naine löökide tagajärjel. "Kahtlustatavana peeti sündmuse järgselt asjaolude selgitamiseks kinni 39-aastane ja 53-aastane mees, kes mõlemad vabastati 48 tunni möödudes," märkis ta. "Vahepeal laekunud info pinnalt pidasid politseinikud pühapäeva südaööl kinni ka 52-aastase mehe, kelle puhul on alust kahtlustada tema seotust kuriteoga."

Vältimaks seda, et mees asub uurimisest kõrvale hoidma ning samuti arvestades võimalikku riski uute kuritegude toimepanemiseks, taotles prokurör teisipäeval kohtult 52-aastase mehe vahistamist ning kohtu loal võeti mees eeluurimise ajaks vahi alla.

"Seni kogutud andmetel oli mahajäetud hoone koht, kus ohver sageli aega veetis. Kuriteole eelnevalt tarvitati ühiselt alkoholi ning kriminaalmenetluses selgitame välja sündmuste ahela, mis sedavõrd traagiliste tagajärgedeni viisid," lisas Helila.