2018. aasta sügisel kirjutas Eesti Päevaleht, kuidas kaitseväe salajased dokumendid rippusid aastaid avalikult internetis. Näiteks oli kõigil huvilistel vaba voli lugeda ajateenjate seletuskirju, miks nad purjuspäi või hilinemisega linnakusse tagasi jõudsid. Samuti olid registris avalikult kättesaadavad ajateenijate iseloomustused ja nende terviseandmed. Ühel reamehel oli linnakusse naastes näiteks üle nelja ja poole promilline joove, mis üldiselt peaks surmaga lõppema.
Ajalehe tähelepanu peale sulges kaitsevägi dokumendiregistri, lisaks alustas andmekaitse inspektsioon aukliku registri tõttu menetlust. Tänaseks on register seni huviliste eest peidetud ning uut registrit pole veel arendamagi asutud. 

Kaitsevägi veeretab vastutuse AKI kaela
Kaitseväe ja andmekaitse inspektsiooni arusaamad registri avamisest lähevad lahku. Andmekaitse inspektsiooni (AKI) avalike suhete nõunik Signe Heiberg ütles, et inspektsioonil tuleb jätkata menetlust uue kaitseväe dokumendiregistri avalikustamiseni. Sisuliselt saab AKI siis kontrollida, kas “augud” lapiti dokumendiregistris vettpidavalt kinni ning teha kindlaks, et enam ei juhtu kaitseväel sarnast leket.