Tuisk ütles, et oli arvestanud, et just talle tehakse pakkumine vallavanemaks kandideerida, sest vallavalitsuses töötades on ta süsteemidega hästi kursis ja tunneb inimesi. "Üllatusena tuli see aga seepärast, et olen väga vähe poliitikaga seotud olnud," sõnas ta.

Tuisu pakkus kandidaadiks vallavanem Madis Kallas, kes võttis koroonakriisi tõttu poliitilise vastutuse ja otsustas tagasi astuda. Parteitu Tuisu nime panid lauale sotsiaaldemokraadid, erakonnaga aga Tuisk liituda ei plaani. "Sellist kohustust mulle ka ei pandud."

Võimalus suurt asutust juhtida ja keerulisi probleeme lahendada oli põhjus, miks Tuisk väljakutse vastu võttis."Praegu, kui on nii rasked ajad, on suur motivaator ka see, et kui vallavanema kandidaat tuleks väljaspoolt, oleks väga keeruline kiirelt asjadega kurssi viia," nentis ta.

Tuisk tõdes, et vallavalitsust ootab ees metsik töö. "Põhiprobleem on majandus. Sõltume Saaremaal peamiselt turismist ja tööstusest, aga kellelgi ei ole selgust, mis saama hakkab. Esimene lisaeelarve on juba negatiivse maiguga, teise lisaeelarve puhul oleme juba arvestanud üsna tugeva miinusega. Selleks ajaks tuleb teha väga karme valikuid, kust kärpida, aga praegu on vara võimalikest otsustest rääkida," ütles Tuisk.

Ta lisas, et vallavalitsus üritab kohalikke ettevõtjaid, kelle ärid on koroonakriisi ajal tugeva põntsu saanud, toetada palju saavad. "Oleme näiteks tänavakohvikutele vastu tulnud ja rendihindu vähendanud, oleme ka üldiselt rendivabastusi pakkunud. Päris kõike ei saa muidugi maha võtta, sest meil endal on kulud, mida katta," sõnas ta.

Uus vallavanem valitakse 28. mail vallavalitsuse istungil.