Eesti kunstimuuseumi ja Torino Musei Reali koostöönäitus "Konrad Mägi. Põhjamaa valgus" avati mullu 29. novembril ning aktiivse näitusperioodi jooksul jõudis seda külastada ligi 30 000 inimest.

Arvestades, et tegu oli peamiselt kohaliku itaallastest publikuga, kes nägid Mägi teoseid esimest korda, saadi tänu populaarsele näitusele tutvustada ka Eesti kunsti ja kultuuri laiemalt.

"Musei Reali äärmiselt kõrgetasemeline programm ja väga professionaalne organisatoorne pool asetavad Mägi loomingu kontekstidesse, kuhu seda polnud sada aastat võimalik panna. See rikastab nii Eesti kui ka Euroopa kunstiajalugu," kommenteeris näitust Eesti kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme.

Näitus sai palju positiivset vastukaja ka Itaalia meedias: artikleid ja kiitvaid arvustusi ilmus nii suuremates kohalikes päevalehtedes kui ka veebiportaalides ja kunstiväljaannetes. Teiste seas tutvustasid Eesti kunstnikku telekanal Rai ning ajalehed La Stampa, La Reppublica ja Corriere della Sera. Kokku kajastati Konrad Mägi näitust kohalikus meedias üle 50 korra.

Näitust kureeris kunstiteadlane ja dramaturg Eero Epner. Enam kui poolesajast maalist, portreest ja visandist koosnev väljapanek on kunstniku üks suuremaid seniseid isikunäitusi Euroopas. Eksponeeritud teosed pärinesid Eesti kunstimuuseumi ja Tartu kunstimuuseumi kogudest, Enn Kunila ja Peeter Värniku erakollektsioonidest ning Eesti Üliõpilaste Seltsi kunstikogust.