"Peatame plaanilised vastuvõtud ja ennetustöö, ainsana jätkame imikute plaanilist jälgimist. Igapäevatöös keskendume ägedate haigustega patsientidega tegelemisele, et leida üles raskes seisus inimesed ja neile abi anda või haiglasse suunata. Perearstikeskusesse palume pöörduda telefoni teel ja ainult tervisemuredega. Koroonaviiruse teste perearstikeskustes ei tehta. Töövõimetus- ja hoolduslehtede avamiseks püüame koostöös haigekassaga töötada tuleva nädala alguseks välja digilahenduse," sõnas ta.

Ta viitab, et tervisemurede korral tuleb helistada perearstikeskusse ja seal antakse nõu, kas inimene saab end kodus ravida, peaks pöörduma perearstikeskusse või tuleb talle hoopis kiirabi kutsuda.

Joller selgitab, et nüüd on teisejärgulised näiteks edasilükkamist võimaldavad tõendid, kord aastas tehtavad vereanalüüsid kroonilise haiguse jälgimiseks ja muud edasilükatavad toimingud. Ta soovitab taolised ajad suvesse lükata, selleks ajaks on ilmselt koroonaviiruse levik pidurdunud. Kuidas täpsemalt läheb, on veel vara prognoosida.

Ta viitab ka, et kui tööandja soovitab tervel inimesel koju jääda, siis sellistele inimestele töövõimetuslehti või hoolduslehti ei väljastata. Tervisehäireteta tööinimestele, kes koroonaviiruse leviku tõttu töölt ära jäävad, lubas sotsiaalminister leida toetusmeetmed järgmisel nädalal.

Mis puutub töövõimetus- ja hoolduslehtedesse, siis ilmselt on seal digilahendust oodata juba uue nädala alguses.