„Ma olen otsustanud oma kandidatuuri munitsipaalvalimistelt taandada,” ütles Griveaux, vahendab Associated Press. „Rohkem kui aasta on minu perekonna ja minu vastu suunatud laimavaid, valesid avaldusi, anonüümseid rünnakuid, eraasjade paljastusi ja varastatud vestlusi ning tapmisähvardusi.”

Griveaux’ sõnul jõuti uuele tasemele eile, kui „veebilehed ja sotsiaalvõrgustikud vahendasid väärituid rünnakuid minu eraelu kohta”.

Kuvatõmmiseid internetivestlusest väidetavalt Griveaux’ ja naise vahel, kes ei ole tema abikaasa, avaldas skandaalne Vene dissidendist kunstnik Pjotr Pavlenski.

Vestlus sisaldas ka videot mehe suguelunditest. Griveaux ei ole vaidlustanud, et on selliseid sõnumeid saatnud.

42-aastane Griveaux on üks „Macroni poistest”, kes aitasid endise investeerimispankuri Élysée paleesse.

Griveaux alustas poliitikaelu Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endise juhi Dominique Strauss-Kahni nõunikuna. Viimasele esitati 2011. aastal süüdistus toateenija seksuaalses ründamises New Yorgi hotellis. Prokuratuur loobus aga süüdistustest ja Strauss-Kahn väitis, et seks toimus mõlemapoolsel nõusolekul.

Griveaux oli kesksel kohal Macroni püüdlustes saada Prantsusmaa pealinn oma kontrolli alla ja ehitada üles kohalik poliitiline baas järgmisel kuul toimuvateks linnapeavalimisteks.

Griveaux’ kampaania ei olnud aga niikuinii edukas, sest arvamusküsitluste järgi oli ta alles kolmandal kohal.

Macroni erakond LREM valis Griveaux’ linnapeakandidaadiks ekstsentrilise matemaatiku Cédric Villani ees. Pole selge, kas erakond hakkab nüüd toetama mässulist parlamendiliiget Villanit, kes eelmisel kuul LREM-ist välja visati, või esitab uue kandidaadi.

Pariisi praegune linnapea Anne Hidalgo ja rivaal Villani väljendasid mõlemad Griveaux’le toetust, öeldes, et tema õigust privaatsusele tuleb austada.