Eestis ei ole veel võimalik tuvastada uut koroonaviirust 2019-nCOV, mida on maailmas - põhiliselt Hiinas - diagnoositud üle 2000 inimesel. Värskeimad andmed näitavad, et nakatunuid on ka Euroopas.

Siiski ei tähenda see, et viirus Euroopas leviks - seni tuvastatud nakatunud on haiguse saanud endale just Hiinas Hubei provintsis viibides ja terviseameti epidemioloogilise valmisoleku nõuniku Irina Dontšenko sõnul ei ole hetkel põhjust arvata, et viirus võiks väljaspool Hiinat levida.

Küll aga ei saa seda ka välistada, sest viiruse peiteaega ei ole veel tuvastatud, mistõttu pole selge, kui paljud inimesed tegelikult sellega nakatanud on.

Dontšenko avaldab lootust, et ehk selle nädalaga on võimalik ka Eesti laboritesse saada vastavad diagnostikumid, millega uurida ja tuvastada võimalikku ohtlikku viirust.

Eilse seisuga oli registreeritud 56 surmajuhtu, kõik Hiinas (52 Hubei provints/Wuhanis, 1 Heilongjiangi provints, 1 Hebei provintsis ja 1 Shanghais).

Enamus kinnitatud haigestunutest on registreeritud samuti Hiinas - 1 988. Teistes riikides on haigust registreeritud Taiwanis, Tais, Austraalias, Malaisias, Singapuris, Prantsusmaal, Jaapanis, Lõuna-Koreas, USAs, Vietnamis, Kanadas  ja Nepaalis.

Viirus võib inimeselt inimesele levida. Kas näiteks Prantsusmaal tuvastatud haigusjuhtude puhul ei või nakatunu seda Euroopas edasi levitada?