Pikemalt arutati riigisekretär Taimar Peterkopi täna pärastlõunal avaldatavat raportit maaeluminister Mart Järviku tegemistest. Ajakirjaniku küsimusele, et kas raporti ilmumisel on ka EKRE-l maaeluministrile plaan B, vastas Helme: "Lenin ütles, et kes töötab plaanita, see töötab halvasti."

Ta sõnul on raport usaldusväärne ja tasakaalukate allikatega materjal. Mis selle tulemus on ja mis saab Mart Järvikust, jäi aga selgusetuks. Peaminister Jüri Ratas sõnas, et koalitsioon ning ka ta ise võtavad aega raportiga tutvumiseks ning otsus Järviku saatuse osas ei pruugi niipea veel tulla.

Teemaks tuli ka Mart Helme "plaan B" - alternatiiviotsimine NATO-le, mida Helme Soome ajakirjanikele üleeile selgitas. Tänasel pressikonverentsil ta ägestus sellel teemal ning rääkis, et ta sõnadest on Kremli jutupunkte otsida pervesne. "Kui ütlete, et rahvusvahelises kogukonnas ei otsita tõhusamaid lahendusi, siis otsitakse," ütles Helme ja lisas, et plaan B ei pea olema ilmtingimata alternatiiv NATO-le, vaid võib ka toimida sellega paralleelselt. Ta sõnul oli Lõuna-Eestit räsinud tormi puhul näha, et vaja oli plaan B-d ning tõi lisaks veel näite kolme mere initsiatiivist, kus 12 Euroopa Liidu liikmesriiki teevad majanduskoostööd.

"Ikkagi minnakse ühtsena edasi," kommenteeris peaminister Ratas NATO küsimust.

Lisaks räägiti ka teistest valitsuse istungil arutlusel olnud teemadest nagu näiteks kaitseväeteenistujale riigivastaste kuritegude karmistamisest, välismaalaste põhiõiguste suuremast piiramisest (kohtu loal soovitakse nende kinnipidamisõigust pikendada kahelt päevalt seitsmele) ja muustki.