Vallavalitsuse teatel toimus eile õhtul nende ja Haabneeme kooli ühisel initsiatiivil koosolek, kus osalesid vallavalitsuse ja volikogu esindajad, kooli vanematekogu liikmed, õpetajaskond ning õpilasesinduse esindajad.

Kohtumisel olid kõik ühisel nõul, et vägivald pole tolereeritav mitte kusagil ja mitte mingil tingimusel. Pärast põhjalikku mõttevahetust jõudsid osapooled ühistele seisukohtadele ja vallavalitsus on valmis jätkama koostööd kooli direktori Sirje Toomlaga.

Vallavanem Laine Randjärv möönis koosolekul, et otsus Haabneeme kooli direktori tööleping erakorraliselt üles öelda oli tehtud otsuse tegemise ajal vallale teada olnud infole tuginedes. Kooli juhtkond ja hoolekogu tunnistasid, et teabevahetus vallavalitsusega on jätnud soovida.

Valla pressiteate kohaselt saavad osapooled ühiselt kinnitada, et koolis toimunud vägivallajuhtumid on tugispetsialistide poolt läbi töötatud, neile on antud professionaalne hukkamõistev hinnang ning kool võtab endale kohustuse taolistest juhtumitest edaspidi valda viivitamatult teavitada.

"Esmatähtis on Haabneeme koolis töörahu taastamine ja edaspidine konstruktiivne koostöö," sõnas vallavanem Laine Randjärv.

Kooli hoolekogu esimees Antoon van Rens pidas oluliseks usalduse taastamist kooli ja vallavalitsuse vahel. "Oleme veendunud, et suudame koostöös kooli juhtkonnaga edaspidi kindlustada senisest tõhusama kommunikatsiooni toimimise vallavalitsusega ning ootame, et vallavalitsus teeb ka omalt poolt kõik usalduslike suhete taastamiseks," märkis ta.
19. novembril teatas vallavanem Laine Randjärv meediale, et neile "on teatavaks saanud kahetsusväärsed süsteemsed väärkohtlemise juhtumid Haabneeme koolis, mis ulatuvad tagasi eelmise aasta novembrisse ja millest koolijuht ei ole tööandjat ehk vallavalitsust õigeaegselt teavitanud, et nende juhtumitega koheselt ja õiguspäraselt tegeleda"."Tegime meile saabunud info põhjal kohe ka politseile kuriteoteate, mille põhjal on tänaseks algatatud kriminaalmenetlus," ütles Randjärv toona.Väidetavalt kasutas üks algklasside õpetaja õpilase suhtes korduvalt füüsilist vägivalda. Kooli direktor vabastas ta hiljem ametist.