ETV "Esimeses stuudios" rääkis Reinsalu, et muidugi peab oma sõnu valima ja hiljem võivad need sõnad valusalt tagasi lüüa. "Ma arvan, et see on õppetund sellest," kommenteeris Reinsalu Reitelmanni tänast intervjuud.

Kuku raadio saatejuhi küsimuse peale, kas ta on ENPA tegemistega täpsemalt kursis, teatas Reitelmann: "Ma olen väga üldmääraselt või selliselt uduselt kursis, aga nüüd ma tunnen, et mul on põhjust ennast nagu hästi kurssi viia sellega."

Ta jätkas: "Loomulikult ma tean üldiselt, et see on suht mõttetetu jututuba, kus võib ju käia, aga sellest kasu on minimaalne."

Reinsalu toonitas õhtuses "Esimeses stuudios": "Ma ei ole nõus Urmas Reitelmanni väitega, et ENPA on jututuba. Kui Venemaa on sinna naasnud, tuleb seal tõsist tööd teha." Minister arutles, kas nüüd langeb Eesti kohale suur häbi, et Reitelmann on ligi 700 delegaadi seas. "Ei, see on läbilõige nendest parlamentidest, mida inimesed on valinud, seal on parlamentide esindajad, mitte kardinalid." Reinsalu arvas, et nüüd tuleb Reitelmannil kodutöö ära teha ja ENPA tegemistega end kurssi viia, pääsu pole.

Reitelmanni kandidaatuur tekitas ennekõike opositsioonis vastuseisu, kuna ta nimetas mõni aasta tagasi venelasi "tibladeks" ja pagulasi "inimrämpsuks".

Reitelmanni toetati täna väliskomisjonis häältega 7-6 ehk koalitsioonisaadikud toetasid teda ühehäälselt.

Siiski ei tähenda see, et Reitelmanni koht on kindlustatud. Sotside esimees Indrek Saar juhtis õhtul meediale saadetud pressiteates tähelepanu, et ENPA nõukogu liikmeks arvamine sõltub mitte väliskomisjoni, vaid riigikogu enamuse tahtest. "Uuel nädalal arutab ENPA delegatsiooni koosseisu riigikogu täiskogu. Kui koalitsiooni saadikutes on piisavalt autunnet ja iseseisvust, jääb vihakõneleja Euroopasse lähetamata," rääkis Saar.

Mis päeval täpsemalt Reitelmanni personaalküsimust suures saalis arutatakse, pole veel riigikogu kodulehe avalikus infos kirjas.