„Telekanali ülalpidamine on kulukas ja samal ajal mitte eriti tõhus, sest inimeste meediatarbimise harjumused on muutunud. Informeerime tallinlasi edaspidi erinevate kanalite, sealhulgas telekanalite kaudu ja arvestame sellega, et inimesed veedavad järjest rohkem aega veebis ja sotsiaalmeedias ja järjest vähem televiisoriekraani taga,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Delfi kirjutas juba augusti keskel kanali võimalikust sulgemisest. Enne seda koondas kanal 19. juunil päevapealt kaheksa töötajat. 11. augustil ütles TTV nõukogu liige Aivar Riisalu, et ei saa kinnitada ega ümber lükata kanali sulgemist. Hiljem ta täpsustas, et kanalit ei suleta.

TTV juhatuse liige Taavi Pukk lisas augustis, et jutud täiendavast koondamisest pole TTV nõukogu koosolekul arutlusele tulnud. Samamoodi polnud tema väitel räägitud TTV töö lõpetamisest.

Mihhail Kõlvarti ettepaneku kohaselt jääb TTV kaubamärgina alles ja sihtasutus jääb tootma linnauudiseid ja linnasaateid. Edaspidi hangitakse linnauudistele ja saadetele eetriaega teistest telekanalitest.

Kõlvart ütles tänasel pressikonverentsil, et Tallinna Televisioon pole kõige parem vahend linnarahva informeerimiseks. “Me ei näe ka tulevikuperspektiivi, kui TTV jätkav telekanalina. See ei olnud lihtne otsus. Püüdsime leida teisi lahendusi,” selgitas ta. Tallinna televisiooni struktuuris, seda ka juhtival tasemel, peaksid tema väitel toimuma muutused. "Telekanali lõpetamiseks peab linn veel raha eraldama, et tulevast aastast raha kokku hoida," sõnas Kõlvart.

“Jõudsime nii kaugele, et lauale jäi vaid üks otsus. Mis on meie eesmärk? Mis on selle otsuse eesmärk? Tegelikult see on ka väga lihtne: efektiivsus ja kokkuhoid. Ma arvan, et koostöös erasektori ja -kanalitega kas internetis või telekanalites suudame levitada vajalikku informatsiooni palju paremini,” rääkis Kõlvart. “Loomulikult uut süsteemi pole võimalik üles ehitada mõne nädala jooksul. See hakkab töötama tõenäoliselt alles uue aasta alguses,” sõnas ta.

Seega toodaks TTV uudiseid, kuid levitaks neid erakanalite kaudu. “See ei olnud emotsionaalselt lihtne otsus, kohtusin töötajatega tund aega tagasin ning tõin sõnumi neile isiklikult,” ütles Kõlvart.

TTV eelarve aastas on 4,5 miljonit eurot. Linna eelarves on TTV eelarveks märgitud 3,7 miljonit eurot, kuid kanal sai lisavahendeid. “Ma arvan, et suudame kokku hoida 40-50 protsenti sellest eelarvest. 40 on kindlasti võimalik. Samas saame tõsta päris mitu korda reaalsete kontaktide ehk televaatajate arvu,” märkis Kõlvart.

“Linnapea öeldu võttis asja õiglaselt ja mõistlikult kokku,” ütles Aivar Riisalu ja nõustus Kõlvartiga. TTV nõukogul, mille liige Riisalu on, on õigus otsustada kanali sulgemise üle.

„Vabaneva raha suuname hariduse- ja sotsiaalvaldkonda,“ ütles Mihhail Kõlvart.

TTV töötajate arvu vähendatakse kuni poole võrra. Praegu töötab Tallinna Televisioonis 30 inimest.