Röövis süüdistatavad 28-aastane Raimond Laiva, 27-aastane Fred-Rene Habicht ja 28-aastane Tiit Pentis nõustusid asja ajamist lühimenetlusena, et pääseda kolmandiku võrra kergema karistusega, kui kohus neid süüdi peaks tunnistama. Neil endil pole aga võimalust tõendeid esitada.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt panid mehed toime grupiviisilise röövi. "Kaks maskides meest sisenesid kohvikusse, kus üks neist haaras kassaaparaadist sularaha samal ajal kui teine mees kohviku müüjat peksis. Kolmanda mehe roll oli kaks kaaslast musta Volkswagen Passatiga Piiri kohviku juurde ja hiljem sealt ära sõidutada,“ selgitas prokurör Merike Lugna

"Igaühe panus oli erinev, kuid ühise plaani järgi tegutsemise tõttu on kõigile esitatud sama süüdistus: röövimine, mis on toime pandud grupi poolt," ütles Lugna.

Grupis toime pandud röövi eest on süüdimõistmisel ette nähtud vangistus kolmest kuni viieteistkümne aastani.

Kõik kolm meest on varem kriminaalkorras karistatud. Pentist on varem karistatud joobes juhtimise eest ning Habichtit vägivalla tõttu võimuesindaja suhtes. Laivat on karistatud kahel korral süstemaatilise lubadeta juhtimise ning võõra vara hävitamise eest. Röövi ajal kandis Raimond tingimisi karistust ning võeti eeluurimise jooksul vahi alla.

Rööviga tekitasid mehed kohvikule kahju 134 eurot, mis saadi kassast. Peksmise tõttu on kohviku müüja esitanud tsiviilhagi nõude ligikaudu 1500 eurot.

Prokurör taotles kõigi kolme mehe karistamist reaalse vangistusega: Laivale ja Habichtile 4 aasta ja 6 kuu pikkust vangistust; Pentisele 4 aastatst vangistust. Lühimenetluse tõttu vähendatakse lõplikku karistust 1/3 võrra. Kohus ei pruugi aga süüdimõistmisel kõiki mehi reaalselt vangi panna, vaid rakendada tingimisi katseaja.

Kohus teeb kolmiku osas otsuse 7. oktoobril.