Kovalenko läks eelmise aasta augustikuisel hommikul Tallinnas asuvasse korterisse, kus tungis kallale seal viibinud inimesele. Tigedust täis mees oli relvastatud lihahaamriga ja hakkas sellega ohvrit vastu pead kolkima.

Ohver küll üritas kätega oma pead kaitsta, kuid Kovalenko peksis ikka edasi, tekitades talle hulgaliselt põrutushaavu pea ja kukla piirkonnas. Lisaks kulmineerus haamripeks arteriaalse verejooksuga, mida loetakse arusaadavatel põhjustel eluohtlikuks tervisekahjustuseks.

Lüües kannatanut lihahaamriga korduvalt ja jõuliselt pähe, pidi Kovalenko kohtu hinnangul pidama võimalikuks, et võib inimese tappa.
Õnneks jõudis kannatanu ühel hetkel põgeneda ja Kovalenko kavatsused jäid lõpuni viimata.

Tapmiskavatsuse eest määrati Kovalenkole kuue aasta pikkune vanglakaristus. Et mees oli mullu aprillis saanud juba perevägivalla eest tingimisi aastase vangistuse ja oli katseajal, kujunes Kovalenko karistuseks seitse aastat reaalset vangistust.

Karistusest on Kovalenkol aasta juba kantud, sest kandmise algusajaks loetakse kinnipidamise aeg, mis viidi ellu samal päeval, mil rünnak toimus.

Kovalenkolt mõisteti veel välja menetluskuludena 1289 eurot.

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud ja selle osas on võimalik esitada apellatsioon 15 päeva jooksul.