Täna öösel toimus järjekorras viies vahejuhtum ning varastati üks foto Stroomi keskuse juures olevalt pop-up fotonäituselt.

„Tõepoolest, tänavu rüüstatakse meie paljukiidetud fotonäituseid kuidagi eriti agaralt. Kopli kalmistupark, Pelgulinna väljak, Beetapromenaad, Telliskivi tänav, Stroomi keskuse esine plats – igal pool pidime näitused taastama. Nüüd on karikas täis ja kaalume tõsiselt õiguskaitseorganite poole pöördumist,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Eelmisel aastal varastati tänavanäitustelt ainult üks pilt. Kusjuures vandaalide-varaste tegudes on täheldatav teatud kummaline seaduspära – vargused vahelduvad alati rüüstamistega selliselt, et kui ühelt näituselt varastatakse pilt, siis järgmisel tehakse paar pilti katki ning sellele järgneb jälle ühe pildi vargus.

„Viimane „vägitegu“ jäi ka Stroomi keskuse turvakaamerate videolindile, mis annab meile lisaargumendi politsei poole pöördumiseks. Siinkohal kutsun pahanduste tegijaid kiiremas korras minuga ühendust võtma. Keegi ei keela tekitatud kahju ka vabatahtlikult hüvitada. Kui kahetsus tuleb südamest, siis võime vabandused vastu võtta,” rõhutas Järvelaid.

Linnaosavalitsuse poolt korraldatud Põhja-Tallinna pop-up fotonäituste sari toimub juba kolmandat aastat ja kestab kuni septembri keskpaigani. Näitused toimuvad erinevates kohtades avalikus linnaruumis, kus igal nädalal tutvustab oma loomingut uus fotokunstnik.

Järgmised näitused toimuvad Vana-Kalamaja platsil GAGi koolihoone vastas ja Soo tänava alguses.

Põhja-Tallinna tänavanäitused on langenud vandaalide ja varaste küüsi