Ööl vastu möödunud laupäeva sai häirekeskus kõne, et neli joobes meedikut festivalilt eemaldada. Turvajuht palus abi ka uute meedikute leidmiseks.

Festivali turvaülem Tiit Uspenski ütles täna Delfile, et juhtunu ei vasta tõele ning ei soostunud sellest lähemalt rääkima. Pärast kõne lülitas ta telefoni välja.

I Land Soundi korraldaja Taavet Bristoli sõnul ei anna meeskond festivalil meditsiiniteenuse osutamise osas kommentaare, sest probleemide kohta pole piisavalt fakte. "Oleme korraldanud väga toreda festivali ja nüüd puhkuse ära teeninud," ütles ta.

Kuigi nii Uspenski kui ka Bristoli sõnul ei olnud meditsiiniteenusega muresid, paluti festivalil Kuressaare kiirabilt abi kahel juhul. Festivali alal teenust pakkunud meedikute brigaad vajas tuge 27-aastase naise abistamiseks, kes oli arvatavasti narkootikume tarvitanud ja et aidata 17-aastast raskes joobes neiut.

Häirekeskuse Lääne keskuse juhataja Küllike Uzjukini sõnul ei olnud festivali meditsiinilise valve osas info häirekeskuseni jõudnud enne ürituse algust. Ta ütles, et tavaliselt seda tehakse, sest suurürituste puhul on inimeste turvalisus väga oluline ning meditsiiniline abi peab olema tagatud nõuetekohaselt.

Häirekeskuse esindaja Heiko Leesment ütles, et festivali meedikud ei olnud ühegi kiirabibrigaadi töötajad, vaid tegemist oli sisseostetud erateenuse pakkujaga. Ta lisas, et kell 3.06 helistas häirekeskusele festivali turvajuht, kes andis teada, et festivali neli meedikut on eemaldatud töölt, sest nad olid joobes. Turvajuht palus abi uute meedikute leidmiseks.

Lisaks meedikutele olid festivali osades meditsiinipunktides ka arstitudengid. Delfi poole pöördunud turvatöötaja sõnul vajasid nemadki abi ja nentisid kohapeal, et ei ole festivalikülastajate abistamiseks tegelikult veel piisavalt pädevad.