"EKRE esimehe Mart Helme sõnul kasvatab "olematu teadusega" Tallinna Ülikool hobusevargaid. Kooli vilistlastena peame vajalikuks siinkohal sõna sekka öelda. Helme mõtlematu lahmimine ei ole ministrile kohane ega oma tegeliku eluga mingit puutumust," märkisid nad oma avalduses.

"Tallinna Ülikool ning selle praegused ja endised üliõpilased said Helme väljaütlemisest tõsise šoki. Ühtäkki on ühest Eesti haridusasutusest saanud pseudoteaduskeskus, mis koolitab kriminaale. Teadupärast on hobusevargus nagu iga muugi vargus Eesti õiguses kriminaliseeritud," leiavad nad. "Praegu võib vaid ette kujutada, kui solvatult tunnevad end Tallinna Ülikooli õppejõud, teadlased, üliõpilased ja vilistlased. Selline väljaütlemine mitte lihtsalt ei riiva õppejõude, üliõpilasi ja vilistlasi, vaid on mõnitav ja vastutustundetu."

Nad toonitavad, et Tallinna Ülikool koolitab ja on ajalooliselt koolitanud suure osa Eesti õpetajatest, haridusjuhtidest, sotsiaaltöötajatest ja mitmete teiste valdkondade ekspertidest. "Koostöösoovist kantud konstruktiivne kriitika millegi paremaks muutmiseks on tervitatav igas eluvaldkonnas, see viib meid edasi. Võimalikult hea ning rahvusvahelises mastaabis konkurentsivõimeline kõrgharidus Eestis on meie kõigi ühine soov. Seda juba täna Eestis pakutav haridus on, ärme selles kahtle. Õppejõud ning teadlased teevad oma tööd täie pühendumuse ning missiooniga."

Rõhutatakse, et poliitikutele ja avaliku elu tegelastele on ühiskonnal kõrgemad nõuded kui tavainimesele – nad peavad olema eeskujuks ja nende väited peavad tuginema faktidel. "Tallinna Ülikooli vilistlastena taunime siseminister Mart Helme sõnu ülikooli aadressil."