Eile oli valitsuse jaoks raske päev - minister Marti Kuusik astus tagasi. Ratas põhjendas seda küll Kadriorus, ent hiljem oli "Aktuaalse kaamera" otsestuudios hoopis Tanel Kiik. Kindlasti tekkis nii mõnelgi vaatajal küsimus, miks valitsuse eest ei võta sõna peaminister. Millest selline valik. Tegelikult Ratas kutsuti küll.

Liisu Lass säutsus sellest Twitteris. Ta tõi välja, et veel kahel olulisel õhtul keeldus Ratas tulemast.


Peaministri büroo värske juht Johannes Merilai sõnas Delfile, et mainitud kordadel on peaminister Ratas pidanud kutsest "Aktuaalse kaamera" otsestuudiosse loobuma oma tihedast päevakavast ja eelnevalt kokku lepitud kohustustest tingitud põhjustel.

Tema põhjendused:

17. aprillil, kui riigikogu andis peaminister Ratasele volitused uue valitsuse moodustamiseks, ei saanud peaminister "Aktuaalse kaamera" otsestuudios osaleda, kuid oli samal õhtul ja samal teemal külaliseks saates "Esimene stuudio".

29. aprillil, kui uus valitsus andis riigikogu ees ametivande, ei olnud peaministril võimalik teiste kohustuste tõttu "Aktuaalse kaamera" otsestuudios osaleda, kuid eetris oli peaministri riigikogus antud intervjuu. Järgmise päeva hommikul andis peaminister samal teemal otseintervjuu saates "Terevisioon".

30. aprillil ei olnud peaministril lühikese etteteatamisaja tõttu võimalik "Aktuaalse kaamera" stuudiosse minna, kuid eetris oli peaministriga Kadriorus salvestatud intervjuu.