„Eesti paremäärmuslik minister lahkus pärast esimest päeva ametist,“ pealkirjastas loo uudisteagentuur Reuters, märkides, et president Kersti Kaljulaid vabastas minister Kuusiku ametist peaminister Jüri Ratase palvel, ent jättis täpsustamata, miks värskel väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministril tuleb oma kohalt lahkuda. „Otsus tuli aga pärast seda, kui politsei teatas, et alustas Kuusiku uurimist seoses Ekspress Grupi artikliga, mis seostab ministrit koduvägivallaga. Ta (Kuusik-toim) ise eitab vääriti käitumist.“

„Uus Eesti minister astus tagasi seoses väidetava perevägivallaga,“ oli uudisteagentuur Associated Press (AP) oma pealkirjas selgesõnalisem, märkides ka ära detaili, et Kuusikul õnnestus ametis olla vähem kui ühe ööpäeva, kuni politsei algatas tema suhtes kriminaaluurimise seoses perevägivalla kahtlustega.

Agentuur toob välja ka ministri kommentaari, milles viimane kirjeldab juhtunut kui hirmutavat meediarünnakut enda aadressil. „Tahan tagada ametisse astunud valitsusele töörahu ning tuua oma erakond rünnakute alt välja,“ vahendas AP Kuusiku sõnu.

Juhtunu ei jäänud märkamata ka põhjanaabrite juures. Tele- ja raadiokanal Yle kirjeldas napisõnaliselt, kuidas EKRE-sse kuuluv minister otsustas pärast kriminaaluurimise alla sattumist ameti maha panna. „Marti Kuusik andis ametivande esmaspäeval, mil tõusis ka kahtlus mehe vägivaldsusest koduseinte vahel,“ märkis sealne rahvusringhääling.

Ajaleht Ilta-Sanomat vahendab uudisteagentuuri STT, mis juhib tähelepanu, et valitsus põhjendas minister Kuusiku ametist lahkumist sellega, et vastasel juhul ei olnuks neil võimalik sisuliselt tööle asuda. Ühtlasi leiab äramärkimist, et peaminister Ratas kohtus teisipäeval seoses süüdistuste esilekerkimisega olukorda arutamas politsei- ja piirivalveameti peadirektori, peaprokuröri ning oma valitsuse ministritega.

Ajaleht Helsigin Sanomat kirjutab Kuusikust põhjalikumalt ja toob ka välja, et veel enne seda skandaali jäi minister autoroolis vahele kiiruseületamise ja alkoholi tarvitamise jääknähtudega ning püüdis seda pisendada. „Ministril on õnneks autojuht,“ viskas Kuusik toona nalja, kirjeldas ajaleht. Äramärkimist leiab ka see, kuidas Kuusik helistas peaministri juuresolekul oma eksabikaasale ja palus viimasel kinnitada, et ta ei ole vägivallatseja, ning see, et president Kaljulaid lahkus protesti märgiks ajutiselt Riigikogu saalist, kui mees saabus esmaspäeval ametivannet andma.

Juhtunut ei jäta kajastamata ka idanaabrite meedia, mille peamisest uudisteagnetuurist võib leida loo ministri tagasiastumisest. „Eesti minister vabastati ametist 24 tundi pärast kohale astumist,“ pealkirjastas oma loo Interfax, mis märgib, et süüdistuste kohaselt Kuusik „terroriseeris [oma abikaasat] vaimselt ja füüsiliselt“. Loost võib leida ka ministri ja tema endise abikaasa kommentaari: nende sõnul naine lihtsalt kukkus oma käe katki ja kogu lugu on osa mehevastasest infooperatsioonist.