23. novembrist 2016 kuni 26. novembrini 2018 siseministrina töötanud Andres Anvelt ütles Delfile, et ei ühinenud siseministrite avaldusega, sest seda ei võimalda muu hulgas tema praegune töö. "Ma olen eraisik, punkt üks. Ja teine asi, ma töötan ÜRO jaoks ja ei ole hea tava sise- ja välispoliitikaga tegeleda," rõhutas ta. "Üldiselt olen ma öelnud novembrikuus väga selgelt kõigile ajakirjanikele, et mina olen poliitikast lahkunud," lisas ta.

4. juunist 2009 kuni 6. aprillini 2011 siseminister olnud Marko Pomerants leidis, et siseministrite üleeilne avaldus oli järjekordne piisk vastandumise karikasse, mis oli ka põhjus, miks ta avaldusele alla ei kirjutanud. "Katri Raik mulle selle ettepaneku ka tegi, aga kui ma ühe lausega selle kokku võtan, siis minu meelest ei olnud see mitte rahukiri, vaid sõjakiri," sõnas Pomerants. "Ise ma usun endise siseministrina meie sisekaitseorganitesse, et nad suudaksid adekvaatselt käituda ja usun ka loomulikult sellesse, et Helmede puhul on ka vastutustunnet, et kõiki mitte stabiliseerida."

25. märtsist kuni 5. novembrini 1999 siseministrina töötanud Jüri Mõis ütles, et on igapäevapoliitikast tagasi astunud. "Seal vist oligi nii, et kes poliitikaga enam ei tegele, need pigem ei kirjutanud alla ja need, kes tegelevad, kirjutasid," sõnas ta. "Samas ega ma EKRE-t valima ei lähe. EKRE retoorikat ma üldse ei jaga ja olen täielikult nende lähenemise vastu," kinnitas Mõis.

4. novembrist 1994 kuni 12. aprillini 1995 siseminister olnud Kaido Kama ütles vaid lakooniliselt, et peab praegu ajakirjanikuametit ja ei pea sellega seoses sobivaks poliitiliste avaldustega esinemist.

6. aprillist 2011 kuni 26. märtsini 2014 siseminister olnud Ken-Marti Vaherit ja 30. jaanuarist 21. oktoobrini 1992 sama ametit pidanud Robert Närskat ei õnnestunud Delfil täna tabada.