Valimispäeva kajastus läheb Delfis käima juba 3. märtsi varastel tundidel, mil suur otseblogi toob kokku uudiseid ja emotsioone valimispaikadest üle Eesti. Lisaks pealinnas toimuvale pöörame suurt tähelepanu inimeste vahetutele emotsioonidele erinevates Eesti nurkades.

Värskete piltide ja põnevate lugudega löövad Delfis kaasa Maalehe reporterid, kes vahendavad valijate ehedaid emotsioone ja mõtteid otse kohtadelt.

Reportaažide mitteametlik maailmameister Rein Sikk sõidab ringi Ida-Virumaal ja vaatab muuhulgas, mida seekord teevad venekeelsed valijad. Bianca Mikovitš uurib Pärnumaal Läti lähistel, kas piirikaubandus mängib otsustes rolli. Ivar Soopan vahendab Läänemaalt, kas EKRE on seal tõesti suur liider ja Madis Must kiikab valimisjaoskondadesse Lõuna-Eesti kuppelmaatiku vahel.

Nende lood jooksevad kõik kokku suurde valimisblogisse, kus Delfi välkreporterid hoiavad terve päeva silma peal valimistest osavõtu näitajatel. Selle vahel meenutame kampaaniaperioodi värvikamaid seiku ja uudiseid mõjutanud sündmusi.

Otsesaade kell 19.00

Juba kell 19.00 saab end asutada Delfi TV valimisõhtu otsesaate lainele. Tund enne valimisjaoskondade sulgemist alustame õhtu soojendusega ja kõige viimaste uudiste vahendamisega, et olla sekundi pealt valmistulemuste laekuma hakkamiseks pisut peale kella 20.00.

Valimisõhtu otsesaade läheb eetrisse Eesti Päevalehe ja Delfi reporteri Heliis Nemsitsveridze ning Ärilehe toimetuse juhi Ann-Marii Nergi hoogsa taktikepi all, kes vahendavad sekund-sekundilt täielikku ülevaadet valmistulemustest.

Uudiste vahele on Heliis ja Ann-Marii kutsunud stuudiosse valimistel ilma teinud säravad külalised ning mõistagi erakondade juhid ehk peaministrikandidaadid.

Puudu ei jää otselülitused valimispidudele, kus Delfi reporterite tiim vahendab kohapealt võidurõõmu ja kaotusvalu ning väledamaid kommentaare vastavalt sündmustele. Samuti hoitakse terve õhtu jooksul silm peal erakondade esimestel võimalikel koalitsioonikompamistel ning võimuliidu moodustamise matemaatikal.

Õhtu jooksul analüüsivad valimistulemusi Delfi, Eesti Päevalehe, Eesti Ekspressi, LP ja Kroonika tippajakirjanikud ning kommenteerivad valimiskampaanias määravaks osutuda võinud sündmuseid ja pealkirju.
Kogu kaadritagust melu ja uudiseid saab samal ajal jätkuvalt jälgida Delfi veebilehelt, kus vahendatakse tulemusi reaalajas silmaga haaratavate graafikute, põnevate valimisduellide ning võrdluste võtmes.

Kogu Delfi valimiskajastust, sealhulgas juba praeguseid jooksvaid uudiseid ning saadeteid näed siit: delfi.ee/valimised