Moskvas kõnniti kohati vaikides, kohati skandeerides „Vabadus emadele”, „Vabadus Nastja Ševtšenkole”, „Vabadus poliitvangidele”. Palju oli tuntud inimesi, vahendab Ehho Moskvõ.

Vaatamata sellele, et korraldajad kutsusid üles mitte võtma kaasa plakateid ja loosungeid, sest linnavalitsus ei kooskõlastanud aktsiooni, oli siiski näha plakateid, millel väljendati rahulolematust võimudega.

Rongkäigu alguses ilmusid välja Vene marurahvuslaste organisatsiooni SERB tegelased, kes rebisid inimestel käest plakateid karikatuuriga Venemaa presidendist Vladimir Putinist. Tekkis kähmlus ja miskipärast ei vahistatud mitte SERB-i liikmeid, vaid rongkäigus osalenud Mihhail Kriger ja Maksim Prjahhin. Hiljem vahistati ka kolm „serblast”, aga märksa pehmemas vormis, märgib Ehho Moskvõ.

Moskva marsil osales üle tuhande inimese.

Vihaste emade marsil Peterburis vahistati aga seitse inimest. Ka seal ei olnud meeleavaldus kooskõlastatud.

Peterburis kogunes Admiraliteedi ette umbes 150 inimest. Hakati skandeerima „Putin välja, Putin on varas, vabadus Nastjale”. Mõne minutiga piiras OMON osa meeleavaldajates ümber ja algasid vahistamised. Bussidesse topiti seitse inimest, sealhulgas meeleavalduse korraldaja Svetlana Utkina.

Aktsioone oli ka teistes linnades.

Ševtšenko vastu alustati kriminaalmenetlust ebasoovitavas organisatsioonis osalemise eest. Ta pandi koduaresti. Jaanuari lõpus suri haiglas Ševtšenko tütar, ema aga tema juurde ei lastud.