Kaljulaid andis jaanuaris üle noore haridustegelase preemia Kiusamisvaba Kooli tegevjuhile Triin Toomesaarele ja reaalainete eripreemia Tallinna 21. Kooli matemaatikaõpetajale Alar Pukile. Samuti kohtus ta autismivaldkonnaga seotud inimestega ja maailmakoristupäeva korraldava suure rahvusvahelise seltskonnaga.

Samuti osales presidnet Kehras taastatud Vabadussõja ausamba avamisel ja külastas Paju lahingu aastapäeval Kaitseväe lahingukooli. Tapal käis Kaljulaid külas hiljuti siia saabunud Belgia kaitseväelastega.

Ka võeti Kadriorus vastu Eestis oma tegevust laiendanud prantsuse suurkorporatsiooni Vivendi esindajatega. President käis ka Pariisis töövisiidil, kus pidas kõne ühes Prantsusmaa kõige mainekamas, tippametnikks koolitavas Riiklikus Haldusjuhtimes Kõrgkoolis (École Nationale d’Administration). Lisaks oli sel päeval kavas veel kohtumine kooli direktori Patrick Gerardiga ja kolm intervjuud Prantsusmaa erinevates meediakanalites.

Peale pakkus president riigikohtu eesotsa uue kandidaadi – Villu Kõre, kes hakkab asendama euroopa kohtusse suundunud Priit Pikamäed.

Ka veebruaris on Kaljulaidil plaanis mitu reisi. Juba tuleval esmaspäeval osaleb riigipea Aafrika Liidu tippkohtumisel Addis Ababas Etioopias. „Meil on seal kaks peamist eesmärki – tippkohtumise raames toimub ka digiteemaline kõrvalüritus, kus riigipea esineb kõnega ja tutvustab Eesti kogemusi e-riigi ehitamisel,” ütles presidendi nõunik Taavi Linnamäe sõitu kommenteerides.

Lisaks sellele on kavas ka rida kohtumisi teiste riikide juhtidega, et arutada riikide koostööd ning Eesti kandideerimist ÜRO julgeolekunõukogu mitte-alaliseks liikmeks.

Kaljulaid osaleb 15-17. veebruaril osaleb riigipea iga-aastasel Münheni Julgeolekukonverentsil, nii nagu ka kahel eelmisel aastal. Selle sündmuse näol on tegemist olulisima atlandiülese julgeoleku- ja välispoliitikafoorumiga ning riigipea osales detsembris ka seda foorumit ettevalmistaval nö siseringiarutelul.