23. augusti pärastlõunal kontrollisid Lõuna PP preventsioonitalituse politseinikud Tartu linnas noorte jalgratturite jalgratta juhiloa olemasolu ning liikluseeskirja järgimist. Vaatluse all oli mitu kohta, kus ratturite tee lõikub sõidu- või jalakäijate teega: Turu sild, Riia tänav Tammelinnas ning Kaubamaja ees, Rüütli tänav ja Tähtvere park, teatas Delfile Lõuna PP pressiesindaja.

Kokku kontrolliti 11 noort jalgratturit. Ainult kolmel neist oli kaasas 10-15-aastasele ratturile kohustuslik juhiluba. Kolm noorukit väitsid, et nende luba on kodus. Viis ratturit ei omanud üldse jalgrattaga teedel ja tänavatel liiklemise õigust. Politseinikele hakkas ka silma asjaolu, et üle sebra sõideti jalgrattaga. Seekord piirduti hoiatustega.

Lõuna politseiprefektuuri preventsioonitalituse noorsoopolitseigrupi komissar Marina Paddari sõnul peaksid nii lapsevanemad kui õpetajad selgitama noorele jalgratturile liiklusnõuete järgimise vajalikkust.

“Politsei loodab, et rohkem koole hakkab korraldama jalgratta lubade saamiseks vajalikke eksameid, et lapsed teadmatusest ei paneks ohtu ennast ja teisi,” rääkis Marina Paddar. “Sagedane viga on näiteks rattaga üle sebra sõitmine. Rattur on ju võrdsustatud sõidukijuhiga ja peab ristmikku ületama sõiduteel koos autodega või ratas käekõrval koos jalakäijatega mööda ülekäigurada.”

Kooliaasta lähenedes kordab Lõuna politsei sarnaseid operatsioone. Samuti viib politsei koolides läbi liiklusteemalisi loenguid.