"Tavakodaniku seisukohast on asjad Eestis väga halvasti. Võtame tselluloositehase näite - kui valitsus sõidab üle suuruselt teisest omavalitsusest, on midagi Eesti demokraatias väga valesti," sõnas Leppik.

Küsimusele, kas augustis toimuv kokkusaamine võiks olla ühe uue erakonna sünnipaik, vastas Leppik eitavalt.

"Eesti poliitika on nii räpane, et mina end sellega siduda ei taha, kuid ma ei ütle, et ma seda kunagi ei tee," ütles Leppik.

"Kõik koos" liikumine saatis eile pressiteate, milles esitati viis ettepanekut riigireformi läbiviimiseks. Leppiku sõnul töötavad nende ettepanekute kallal vabatahtlikud juristid, et saata manifest edasi nii riigikogule kui ka valitsusele.

Viie punktiga nõutakse muuhulgas bürokraatia vähendamist, riigipea otsevalimist, valimiste häälte ülekandmissüsteemi muutmist, saadikute palkade sidumist nende reaalse kohalolekuga riigikogus ning seda, et ministritena töötaksid oma erialal hariduse saanud või töötanud isikud.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ütles peaminister Jüri Ratas, et temani pole kõnealused ettepanekud veel jõudnud, kuid valitsus on alati valmis aktiivsete kodanikega riigi olukorra üle arutama.

20. augustil toimuv protestiüritus toob juba tuttavate autokolonnidena rahva üle Eesti kokku Raplamaale Kuusiku lennuväljale.