„Viie minuti jooksul tuli juba neli teadet juurde,” nendib Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja kulupõlengutest rääkides. Viimased päevad on Lõuna päästekeskuse jaoks olnud keerulised – olles ühes kohas lõpetanud tuleb kohe tormata järgmisesse kohta tuld kustutama.

Eile sai ühes põlengus viga ka inimene. „Klassikaline näide: keegi vanem meesterahvas tegi lõket, jättis korraks valveta, lõke läks käest, mees läks kustutama ja sai näkku põletushaavu,” nentis Lõuna päästekeskuse pressiesindaja. Mehe vigastused olid piisavalt suured, et kiirabi viis ta haiglasse.

Täna põles Tartumaal Alatskivi lähedal korraga lausa kümme hektarit, millest pool oli mets. „Tuli käis mööda latvu, päästjatel võttis kaks tundi, et see kontrolli alla saada,” tõdes pressiesindaja. Tules hävis viis hektarit männimetsa. Ka seekord läks tuli lahti hooletult tehtud lõkkest.

Kui eile oli enim põlenguid Võrumaal, siis täna Tartumaal.

„Päike kuivatab praegu väga kõvasti ja piisab vähesest, et mullune hein süttiks,” nentis pressiesindaja. Ka maha visatud suitsukonist võib praegu kergesti saada suur metsapõleng.

Ka Lääne-Eesti päästekeskusest öeldi Delfile, et kulupõlenguid on väga palju. Pärnumaal põles täna kulupõlengu käigus maha laut. Põlengud on süttinud nii lõkkest kui seetõttu, et inimesed teadlikult hakkavad kulu põletama – see tegevus on aga palju aastaid Eestis täiesti keelatud. Samas on kulu täna süttinud ka maha kukkunud elektriliinidest.

Põhja päästekeskusest märgiti, et kulupõlenguid on kevade kohta tavapäraselt. Õnneks midagi märkimisväärselt suurt pole olnud.