Kui Riigivapi esimese klassi teenetemärki tänavu kellelegi ei anta, siis teise klassi teenetemärgi pälvisid presidendilt Eiki Nestor (SDE) ja Mart Nutt (IRL). Mõlemad mehed on riigikogus olnud alates 1992. aastast ehk esimesest taasiseseisvumisjärgsest koosseisust.

Riigivapi kolmanda klassi teenetemärgiga austab president kolme Eesti EL Nõukogu eesistumise korraldajat – diplomaate Kaja Taela, Clyde Kulli ja Piret Lillevälja. Pikaajaline diplomaat, mh Suurbritannias ja Saksamaal suursaadikuna töötanud Kaja Tael oli eesistumise ajal Eesti alaline esindaja Euroopa Liidus ehk nö Eesti vedurijuht kogu eesistumise juures. Diplomaat Clyde Kull oli eesistumise ajal Eesti EL alalise esinduse asejuht ja ta on olnud Eesti poolelt üks peamisi läbirääkijaid.

Eesti eesistumise korraldusmeeskonna juht Piret Lilleväli on 10 aastat tagasi saanud Valgetähe teenetemärgi Eesti Schengeni viisaruumiga ühinemisele kaasaaitamise eest, seekord siis kogu vastutusrikka eesistumise koordineerimise eest.

Riigivapi kolmanda klassi teenetemärgi pälvib ka pianist ja muusikapedagoog, 25 aastat rektorina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiat vedanud Peep Lassmann.

Riigivapi viienda klassi teenetemärgi annab president vabadusvõitleja Jüri Pertmannile, mehele, kes alustas Eesti eest võitlemist 14-aastase poisikesena noorte põrandaaluses vastupanuorganisatsioonis Kuperjanovlased. 19-aastasena Pertmann arreteeriti ja talle mõisteti Nõukogudemaa reetmise eest kuus aastat GULAGIs. Pärast vangistusest vabanemist jätkas Pertmann vastupanuliikumises osalemist, levitas võimude poolt keelatud kirjandust ja kirjutas näiteks avaliku kirja Poola vastupanuliikumise „Solidaarsus” toetuseks, on kirjutanud vabadusvõitleja Viktor Niitsoo oma blogis.

Nestor, Nutt, Tael, Kull, Lilleväli ja Lassmann on pälvunud presidendilt aumärgi ka varem, Pertmannile on tunnustus esmakordne.

Riigivapi kõrgeima ehk I klassi teenetemärki antakse välja harva. Selle tunnustuse on varasematel aastatel saanud näiteks Siim Kallas (2015), Veljo Tormis (2010), Tunne-Väldo Kelam (2006), Lennart Meri (2006), Arvo Pärt (2006), Edgar Savisaar (2006), Kalju Lepik (1996).