„Juurdluse andmetel pani Popkov Irkutski oblasti territooriumil perioodil 1992.-st kuni 2010. aastani (Irkutski linnas ja Irkutski rajoonis, Angarski linnas ja Angarski rajoonis, Ussolje Sibirskoje linnas ja Ussolje rajoonis) toime vähemalt 84 mõrva. Popkovi ohvrid olid erinevas sotsiaalses staatuses ja ühiskondlikul positsioonil naised vanuses 16-40 aastat ning ka miilitsatöötaja, kelle mõrvas osalemine süüdistatava poolt tehti juurdluse poolt kindlaks 1999. aastal,” teatas täna Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Svetlana Petrenko, vahendab Interfax.

Popkov on 2015. aasta jaanuaris 22 mõrva ja kahe mõrvakatse eest Irkutski oblastikohtus juba eluks ajaks vangi mõistetud.

„Samal ajal on töö tema kriminaalse tegevuse paljastamiseks jätkunud ning Venemaa uurimiskomitee Irkutski oblasti uurijatel on koos siseministeeriumi regiooni peavalitsuse spetsialiseeritud operatiivgrupi töötajatega õnnestunud välja selgitada veel 60 kuriteoepisoodi,” öeldakse teates.

Teatatakse, et uurijad on kogunud piisava tõestusmaterjali, millega seoses antakse kriminaaltoimik, mis koosneb 322 köitest, koos kinnitatud süüdistuskokkuvõttega lähiajal üle kohtule.