Ühtlasi määras nõukogu ajutiselt juhatuse esimehe ülesandeid täitma ettevõtte juhatuse liikme ja haldusdirektori Tanel Tiitsu.

Ettevõttel on viieliikmeline nõukogu, kuhu kuuluvad Aivo Adamson, Sulev Luiga, Marek Pohla, Tarmo Porgand ja Tõnu Toompark.

Riigihalduse minister Jaak Aab, kes RKAS-is riiki omanikuna esindab, ütles, et Somelari tagasiastumine oli õige samm, kuna nii võttis ta vastutuse oma käitumise eest, vahendas ERR.

"Küll eksitab Urmas Somelar avalikkust oma põhjendustega. Minu ettepanek Urmas Somelarile tagasi astumiseks oli seotud ainult tema ebaeetilise käitumisega, mis ei ole sobiv riigi äriühingu juhile. Kuna see polnud esmakordne taoline juhtum, ei näinud ma sellises olukorras muud võimalust," ütles Aab pressiesindaja vahendusel.

"Kahetsusväärne on Urmas Somelari käitumine avalikkuse ja ajakirjanduse ees – tema püüe siduda juhtunut muude otsuste ja asjaoludega, millega ta alusetult kahjustab enda poolt juhitud riigi äriühingu, ministrite ja riigiametnike mainet,“ lisas Aab.

Sel nädalal tuli avalikuks RKAS-i koosoleku salvestis 2. juunil toimunud ettevõtte haldustegevuse komitee istungilt, kus Somelar ütles haridus- ja teadusministeeriumi kohta, et kliendi arvamus pole oluline, sest minister Mailis Reps "peast rase" ja "peast lapsega".

Somelar ise ennetas esmaspäeva õhtul Eesti Päevalehe teisipäevast artiklit, avaldades teate, kus kahetses, et äriühingu koosoleku salvestisi lekitati meediasse, kuid vabandas, et solvas minister Mailis Repsi.

Klippi saab kuulata siit.