MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuses kohtus Jüri Ratas keskuse juhataja Andrus Kärpukiga, kes andis peaministrile ülevaate Pärnu linna- ja maabussiliinide korraldusest, samuti mandri ja saarte vahelise ühenduse ehk laeva- ja lennutranspordi olukorrast. Lisaks tutvustati Pärnu uue ühistranspordi keskterminali ehitusplaane.

Ennelõunal külastas peaminister kalatöötlemise ettevõtet Japs AS, kus juht Andres Soobik tutvustas firma tegevust ja tootmisliine. Koos peaministriga vahetati mõtteid kalanduse kui majandusharu arendamise, kalatoodangu konkurentsivõime tõstmise ning tasakaalustatud ärikeskkonna kujundamise üle Eestis.

Pärastlõunal Sindi Tuletõrje Seltsiga tutvunud peaminister sai liikmetelt ülevaate vabatahtlike komando hetkeseisust ja tehnilisest võimekusest. Vesteldi elukutseliste ja priitahtlike päästjate omavahelisest koostööst ning riigi rollist vabatahtlike toetamisel. Peaminister tänas kõiki pritsumehi nende nende panuse eest turvetunde loomisel - nii päästesündmusel enda eluga riskides kui koduuksel tuleohutusalast nõu pakkudes.

Ringsõidu käigus väisas Ratas ka Häädemeeste Keskkooli, kus andis õpilastele ühiskonnaõpetuse tunni ning kohtus õpetajatega.