Johannes Wientjes ostis 2009. aasta suvel hotelli Kolm Õde. Raha, täpsemalt nelja ja poole miljoni euro suurune laen hotelli ostmiseks tuli Irina vanema tütre mehelt Pavel Kosovilt, kes on Venemaa suuremate hulka kuuluva VTB panga üks juht. Äriplaani teostamiseks hakkas Wientjes asju ajama läbi offshore-firma ning mingit lepingut sugulaste vahel ei tehtud.

Rahaga plaaniti osta hotell, maksta sellel lasuv hüpoteek Sampo pangas ning jätta raha investeeringuteks, kuid imelikul kombel jäi Johannes Sampo pangale võlgu, vahendab ERR-i uudisteportaal tänast "Pealtnägijat".

Refinantseerimise võimaluse leidis Johannes Tallinna Äripangas. Pärast lahutust hakkas Johannese naine uurima mehe tegemisi ning selgus nii mõndagi šokeerivat. Johannese naine Irina ja teda aitav jurist Mae Küttik väidavad, et Äripank haistis algusest peale võimalust noobel hotell hädas hollandlaselt kaaperdada, kusjuures vastav skeem olevat välja mõeldud Advokaadibüroos Laus & Partnerid.

"Sellel hetkel oli ka osaühing Kolm Õde sügavas miinuses. Ühegi krediidiasutuse seaduse või reeglite järgi ei tohiks sellisele äriühingule anda veel raha juurde," ütles Küttik.

2012 sügisel sõlmis bürooga Laus & Partnerid alguses lepingu Irina ja seejärel tema tütar Julia Kosova. Ema tahtis jagada mehega ühisvara, tütar tahtis tagasi hotelli ostuks antud laenu. Väidetavalt ei tea ema ega tütar midagi sellest, et advokaadibüroo oli juba aastaid esindanud Äripanka ning tegeles juba enne Irina lahutust Kolme Õe võlgade teemaga.

Advokaadibürool Laus & Partnerid vandeadvokaadi Viktor Särgava sõnul viis büroo Johannese nii kaugele, et ta pani detsembris 2012 allkirja paberile, kus tunnistas 4,5 miljonilist võlga. Mis edasi saab, pole teada. Viimased märgid Johannesest on Saksamaalt.