Täna hommikul külastas minister Rapla naiste varjupaika, kus alates 1. jaanuarist pakub vägivalla all kannatavatele naistele tugiteenust MTÜ Eluliin. „Kohtumisel varjupaiga töötajatega saime kinnitust, et vägivallaohvritest naised ja lapsed Raplas saavad kvaliteetset teenust. Tänan Eluliini, et nad olid valmis lühikese aja jooksul laiendama teenuse ka Raplasse,“ ütles Ossinovski.

Pärastlõunal kohtus minister Pärnu naiste tugikeskuse esindajatega. Kohtumisel arutati ohvrite ligipääsu tasuta õigusabile ning seda, kuidas järgnevatel aastatel tagada teenuseosutajate võrdne kohtlemine. „Üleminek uuele süsteemile pole olnud probleemivaba, ent töötame selle nimel, et anda partneritele vajalik kindlus järgmisteks aastateks,“ ütles minister, tunnustades tugikeskust senise tegevuse eest.

Naiste varjupaikades pakutakse vajadusel majutust, ohvri ja tema laste esmast kriisinõustamist, psühholoogilist nõustamist või psühhoteraapiat ja esmast juriidilist nõustamist. Teenuste vajadust ja mahtu hindab tugikeskuse personal koostöös ohvriga. Varjupaika võib tulla anonüümselt, eelnevalt tuleb helistada konkreetse varjupaiga ööpäevaringselt avatud telefoninumbrile.

2017. aastast korraldab naiste tugikeskuste teenust sotsiaalkindlustusamet, mis on riigihanke teel leidnud partnerid kõigisse maakondadesse. Seitsmes maakonnas (Harju-, Ida-Viru-, Valga-, Jõgeva-, Tartu-, Pärnu- ja Saaremaa) jätkavad teenuse osutamisega senised tugikeskused. Viide maakonda (Võru-, Valga-, Viljandi-, Lääne- ja Hiiumaa) laiendasid oma tegevust seni teistes piirkondades tegutsenud tugikeskused ning kolmes maakonnas (Lääne-Viru-, Rapla- ja Järvamaal) tagavad teenuse uued tugikeskused.