Reformierakondlane Madis Milling viidi väidetavalt liigse joobe tõttu suisa saalist ära. Milling ütles Publikule, et ta jõi küll neli sentiliitrit konjakit, kuid mingit sellist intsidenti, mis teiste tähelepanu võinuks tõmmata, tema kinnitusel ei olnud. Milling sõnas, et riigiasju ajades pole ta kunagi alkoholi tarvitanud, kuid ööistungil tuli vaid nuppu vajutada, mille ajal ei pea rahvasaadik täiesti kaine olema.

Delfi küsis riigikogus alkoholi tarvitamise kohta kommentaari ka Reformierakonna fraktsioonilt, mille esimees Kristen Michal ütles Delfile videointervjuus, et saadikud peavad suutma ise adekvaatseid otsuseid teha – ka selle kohta, kas, millal ja kui palju juua.

"Riigikogu liikmed on kõik täiskasvanud inimesed. Kui keegi tarvitab alkoholi seal puhvetis või kuskil mujal, siis see ei ole ju keelatud," märkis Michal. "Inimesed peavad ise seda piiri tajuma. Kui inimene on võimeline tööd tegema, on hästi, ma ei oska öelda, mis seal öösel täpselt keegi tegi, aga loomulikult loeme sõnad peale, aga püüame ka mõlemat pidi mõistvad olla."

Ühtlasi meenutas Michal, et riigikogus alkoholi tarvitamise osas on kultuur juba väga palju muutunud, kuna 90ndatel joodi ära kõik, mis riigikogu puhvetis oli. "Mina mäletan ajaloost palju ööistungeid – mis seal salata, see ei puuduta kuidagi ühte saadikut või ainult saadikuid," rääkis Michal ja meenutas, et intsidente on olnud nii saadikute kui ka näiteks ajakirjanikega.

Michali hinnangul peaks alkoholi tarvitamisega kõik mõistlikku joont hoidma ja tööl alkoholi tarvitama vaid siis, kui see töötegemist ja teisi ei sega. "Kui nad teevad riigikogus hääletust, siis nad peavad olema võimelised korrektselt käituma ja hääletama," märkis Michal.

Millingust rääkides ütles Michal, et erakonnakaaslane saab juhtunu osas kindlasti tagasisidet ja on järgmine kord juba targem.