Selle nädala alguses avaldas Postimees esimesena Edgar Savisaare kriminaalasja toimikud, tuues uurimismaterjalidest välja detailsed salvestused vestlustest, fotosid ja kommentaare. Nii siseminister Andres Anvelt kui ka justiitsminister Urmas Reinsalu mõistsid sellise uurimismaterjalide lekitamise avalikult hukka, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"See ei ole seadusega kooskõlas ja mulle tundub, et tegemist võib olla ka väärteoga, sest eraeluliste andmete sellisel kujul lekitamisega. Politsei ja andmekaitsinspektsioon peavad seda kindlasti analüüsima ja oma menetlusi alustama," kommenteeris justiitsminister Urmas Reinsalu.

Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs tegi riigikogule ettepaneku luua uurimiskomisjon, kes selgitaks materjalide lekkimist. Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid (KE) eraldi uurimiskomisjoni loomist vajalikuks ei pea, küll aga on ülehomsele õiguskomisjoni istungile kutsutud riigi peaprokurör Lavly Perling ning osalevad ka justiitsminister ja siseminister.

"Eelkõige on oluline see, et me saaksime kindlustunde, et riigi-institutsioonid ei ole selle lekitamise taga, ei kaitsepolitsei ega riigiprokuratuur," ütles Karilaid.

Jaanus Karilaid on teinud ettepaneku siseministrile viia kaitsepolitseis läbi sisejuurdlus ja justiitsministrile teha sama riigiprokuratuuris. Keskerakondlasest õiguskomisjoni esimees peab tõenäoliseks, et lekitajaks on kaitsjad või süüdistatavad.