Homme toimuval Noortekonverentsil on ainsa arstina palutud 1300 lapsele rääkima Riina Raudsik, MMSi gruppi kuulunud arst, kes on kirjutanud raamatu ja käib loenguid pidamas sellest, et kõiki haigusi põhjustab keha liigne happelisus ja ravida saab kõiki haigusi söögisoodaga. Arstide liit heitis selle tõttu Raudsiku enda seast välja ning praeguseks on Raudsik pidanud loobuma ka perearstitööst.

Doktor Raudsiku leidmine lastele mõeldud konverentsi esinejate nimekirjast ehmatas konverentsi toetajate nimekirjas olevaid ülikoole.
„Teadusülikoolina Tartu Ülikool kindlasti tõendamata või libateaduslikke lähenemisi ei poolda ning ei soovi ka oma head nime selliste tegevustega siduda. Kõnealuse noortekonverentsi koostöö sai kokku lepitud 2016. aasta suvel, mil Riina Raudsikut esinejate nimekirjas polnud. Samuti polnud ülikool teadlik, et ta viimasel hetkel konverentsil esinejate nimekirja on lisatud. Ülikool plaanib ka ise korraldaja poole selgituste saamiseks pöörduda,“ ütles Tartu Ülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Jaan Rosental.

Ka Tallinna ülikool kuulis Raudsiku esinemisest alles ajakirjanduse vahendusel. Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll kinnitas, et Tallinna Ülikool osaleb noortekonverentsil Lahe Koolipäev eesmärgiga kohtuda noortega ja neid õppima kutsuda ja kuigi ülikooli näidatakse konverentsi kodulehel suurtoetajana, piirdub see tugi vaid boksipinna ostmisega. "Seda ostes me konverentsi programmiga tuttavad ei olnud," kinnitas Oll.

Delfi palus ka haridusministeeriumil hinnata Riina Raudsiku sobivust lastele tervisest rääkimise osas. „Esinejate valikut peaks põhjendama sündmuse korraldaja. Hinnangu konkreetse esineja professionaalsusele saavad anda vastava eriala esindajad,“ andis haridus- ja teadusministeeriumi konsultant Aire Kolk edasi ministeeriumi seisukoha, mis viitab Arstide liidu volikogu mullusele otsusele Riina Raudsik enda hulgast välja visata.

„Eesti arstide liidu volikogu arvas Riina Raudsiku liidu liikmete hulgast välja põhikirjaliste kohustuste mittetäitmise tõttu, kuna ta ei järgi oma tegevuses ja käitumises Eesti arstieetika koodeksit,“ teatas Arstide liit mullu sügisel Eesti avalikkusele.

„Arstide liidu eetikakomitee taunib arstide tegevust, kes reklaamivad niinimetatud ravivõtteid ja -vahendeid, ilma et nende toime ja ohutus oleks tõendatud. Sügavalt ebaeetiline on arstide käitumine, kes oma avalikes esinemistes reklaamivad mõne ravimi või ravimeetodi ainulaadsust ja hädavajalikkust igas võimalikus situatsioonis,“ viitas arstide liit Raudsiku propageeritavale soodaravile.