Toom kinnitas, et ta astus Keskerakonda otse ajakirjandusest, sest ta ei suutnud olla neutraalne ning poliitilisi sümpaatiad varjata.

"Astusin Keskerakonda, sest Keskerakonnal on selgroogu ja Keskerakonnas võis olla kindel, et ükskõik millise hulljulge ideega sa välja tuled, keegi ei mõista sind hukka, sind kuulatakse ära ja kui sul on piisavalt läbilöögivõimet, siis see asi ka saab tehtud," sõnas ta.

Toom märkis, et tal on kurb mõelda, kui valus võib olla Edgar Savisaarel, kes Hundisilmal tõenäoliselt kongressi jälgib.

Keskerakonna aseesimees ütles, et ta ei hakka andma lubadusi, mida ta teeb, kui ta erakonna juhiks saab, vaid lubab, mida ta erakonna esimeheks kindlasti ei tee.

"Ma luban, mida ma ei tee, kui valite mind Keskerakonna juhiks. Ma ei pea teie selja taga ilma teie mandaadita läbirääkimisi teiste erakondadega," kinnitas Toom.

"Ma ei õpi ära ümmarguse jutu ajamist. Olen ka edaspidi selge oma väljaütlemistes ja kui ma räägin, siis on, mida ka kirja panna," sõnas ta.

"Ma ei tee varjatuid tehinguid. Kui tahan midagi saavutada, siis ütlen, mida ma täpselt tahan saavutada. Ma ei pane sinna külge retoorikat, mis ei puutu asjasse. Ma ei varja oma tegevuse motiive," lubas Toom.

"Ma ei tagane Keskerakonna programmist. Mitte selle tõttu, et ta on terasraamidest, vaid selle tõttu, et see programm on läbiräägitud, aktsepteeritud. Kui Keskerakonna volikogu mõistis hukka e-hääletuse, tähendab see, et mina mõistan selle hukka ilma igasuguse allahindluseta. Ma ei vaheta Keskerakonna tõdesid poliitiliseks peenrahaks," ütles erakonna aseesimees.

"Ma ei lase lörtsida Edgar Savisaare nime ega au ja ma seisan selle eest, et selle lörtsimise hinnaga ei saavutaks Keskerakond poliitilisi kokkuleppeid. See ei ole vääriline," leidis Toom.