Briti kaitseministeeriumi allikad väitsid, et juhtum näis olevat ettekavandatud katse kujutada Briti sõdureid huligaanidena, kirjutab Daily Telegraph.

Kaks Grenadier Guardsi rügemendi liiget, kelle nimesid ei nimetata, sõid Riia McDonald’sis, kui neid rünnati.

Võttegrupp näis juba enne positsioonidel olevat, et järgnenud kaklust filmida. Kui kaklus lõppes, järgnes Briti sõdureid saatnud lätlane võttegrupile ja nägi neid sisenemas hoonesse, kus asub Vene-meelse meediaväljaande toimetus.

„Meie hinnang on, et see oli selgelt lavastatud: „Lähme ja paneme need tüübid välja nägema nagu kõrilõikajad ja filmime seda,““ ütles üks Briti kaitseministeeriumi allikas Daily Telegraphile.

„Me oleme teadlikud intsidendist, milles osales kaks sõdurit Riias. Asjaolusid uuritakse ja oleks sobimatu praegu rohkem kommenteerida,“ ütles Briti armee esindaja.

Suurbritannia välisministeerium keeldus kommentaaridest.

Eelmisel aastal sai teatavaks, et Briti sõduritela on antud käsk mitte võtta sülearvuteid, nutitelefone või muid internetiseadmeid missioonidele kaasa, sest neid võidakse häkkida.

Sel nädalal avaldati, et Leedu eriüksus õpetab Briti sõduritele, kuidas tuvastada ja võidelda Venemaa katsetega manipuleerida avaliku arvamusega.