Praegu käib Tatari tänava tulevastes lasteaiaruumides remont, kuid veel oktoobrikuu jooksul loodetakse ruumid lasteaiavalmis saada, et võtta vastu kuni 20 2-7-aastast mudilast, kes liitrühmas reaalkooli metoodikat kasutades kooliks valmistuma asuvad. Õppemaks on selles eralasteaias 490 eurot kuus, millele lisandub toiduraha, kirjutab ERRi uudisteportaal.

"Kooliks ettevalmistus on igapäevane - metoodiliselt võtame aluseks reaalkooli algklassiõpetajate teadmised ning soovitused, oleme ka kooli sagedased külastajad. Tore võimalus on kasutada ka hea sõbra reaalkooli staadionit, saali ning raamatukogu," tutvustab eralasteaia Vurr Facebooki leht.

Lasteaia juhataja Kristin Varm selgitab, et reaalkooliga tehakse koostööd, suheldes nii eelkooli kui algklassiõpetajatega. "Plaanis on käia külas kesklinna põhikoolis (reaalkooli hoolekogu seltsi asutatud erakool - toim.) ja reaalkoolis, võimalus on kasutada reaalkoolis olevaid saale, samuti kutsume neid endale külla, nii algklassilapsi kui ka pedagooge," selgitas Varm koostöö olemust ERR.ee-le. "Metoodika on sama, mida reaalkool kasutab, samuti nende eelkooli programm," kirjeldas Varm.

Varm kinnitab siiski, et selles lasteaias käimine ei taga lastele kohta reaalkoolis, küll aga annab võimalikult hea alushariduse.

Reaalkooli direktor Ene Saar eitab igasugust koostööd reaalkooli hoolekande seltsi asutatud eralasteaiaga. "Me teeme koostööd ka teiste lasteaedadega, ruumide renti teeme aasta ringi erinevatele asutustele," loetleb Saar.