Delfi TV otseülekanne Estonia kontserdimajast algab kell 11.30, pool tundi enne esimese valimisvooru algust. Delfi TV kohapeal asuvas stuudios arutlevad ja intervjueerivad külalisi Delfi ja Eesti Päevalehe arvamustoimetajad Krister Paris ja Priit Simson ning Delfi reporter Reet Pärgma. Samuti vahendame otsepildis häälte lugemise Estonia kontserdisaalist ning kiired analüüsid, kommentaarid ja intervjuud pärast tulemuste selgumist. Pärast väikest eetripausi jätkub otseülekanne teise vooru eel kell 15.45.

Juba varahommikust alates kuni hilisõhtuni vahendavad Delfi ja Eesti Päevalehe reporterid ning fotograafid uudiseid, muljeid, arvamusi nii Delfi valimisblogis kui ka uudiste, galeriide ja videotena. Valimisblogis lööb läbi päeva ekspertkommentaatorina kaasa ka politoloog, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otsepilt-ja-suur-valimisblogi-estonia-uksed-on-valijameestele-avatud-kandidaadid-teevad-veel-viimaseid-pingutusi-toetuse-puudmiseks?id=75705079

Presidendivalimistel valimiskogu esimeses hääletusvoorus kandideerivad Marina Kaljurand, Mart Helme, Allar Jõks, Siim Kallas ja Mailis Reps. Valimise esimene voor valimiskogus toimub Estonia kontserdisaalis laupäeval kell 12. Valituks osutub kandidaat, kelle poolt hääletab hääletamisest osa võtnud valimiskogu liikmete enamus.

Kui ükski kandidaat ei saa esimeses voorus nõutavat häälteenamust, toimub teine voor kell 16. Hääletamissedelile kantakse siis kahe esimeses voorus enim hääli saanud kandidaadi nimed. Valituks osutub kandidaat, kelle poolt hääletab hääletamisest osa võtnud valimiskogu liikmete enamus.

Valimiskogu koosneb 101 Riigikogu liikmest ja 234 kohalike omavalitsuste volikogude liikmest.

Kui ükski kandidaat ei saa teises voorus nõutavat häälteenamust, toimub 14 päeva jooksul Vabariigi Presidendi erakorraline valimine Riigikogus. Valimistoimingud algavad taas Riigikogu esimesest hääletusvoorust ning sellele eelnevast kandidaatide ülesseadmisest.