„Kui vastik ja korrumpeerunud meedia kajastaks mind ausalt ega annaks minu öeldud sõnadele vale tähendust, võidaksin ma Hillaryt 20 protsendiga,“ ütles Trump pühapäeval Twitteris, vahendab CNN.

Trump avaldas pühapäeval Twitteris seitse meediavastast sõnumit, milles süüdistas meediat Clintoni kaitsmises.

„See pole „pressivabadus“, kui ajalehtedel ja teistel lubatakse öelda ja kirjutada, mida iganes nad tahavad, isegi kui see on täiesti vale!“ teatas Trump.

Selle arvamusavalduse naersid ajakirjanikud välja, sest USA põhiseaduse esimene parandus annab ajakirjandusele ulatusliku kaitse valitsuse sekkumise vastu.

Paljud analüütikud on väljendanud kahtlust, kas meedia sarjamine on efektiivne strateegia valijate enese poole meelitamiseks. Trumpi häälekaimad toetajad aga lausa õhutavad teda meediaga võitlema. Valimisüritustel karjutakse neid kajastavad ajakirjanikud pidevalt maha.

Laupäeva õhtul, kui Trump New York Timesi põrgusse saatis ja ähvardas ajalehelt akrediteeringu ära võtta, plaksutas rahvahulk heakskiitvalt.

Trump ründab uudistemeediat, kuigi tema kampaania toetub peamiselt kajastusele uudistes, mitte kinni makstud reklaamidele.

„Ta on pöördunud hammustama kätt, mis teda toitis,“ ütles Time Inc.-i endine toimetaja John Huey pühapäeval.

Huey nimetas Trumpi demagoogiks ja ütles, et ajakirjanikud on Trumpi uued patuoinad: „Kõigepealt olid need mehhiklased, siis olid need moslemid, nüüd teie. Meedia.“

Trumpi kommunikatsioonialane vanemnõunik Jason Miller ütles, et meedia kritiseerimine on vajalik.

„Kui toimub täiesti erapoolik, naeruväärne kajastamine, siis vaadake, me peame üles tõusma ja ennast kaitsma,“ ütles Miller.

Hiljem ütles Trumpi üleriiklik kõneisik Katrina Pierson CNN-ile, et meedia on kirjutanud Trumpi kampaania nekroloogi juba 424 päeva.

Reedel nimetas Trump CNN-i „katastroofiliseks“. Laupäeval „vastikuks“.

New York Times maalis Trumpi kampaaniast trööstitu pildi, väites, et mõned Trumpi nõunikud tunnistavad üha rohkem, et teda ei ole võimalik juhendada, ning kinnitavad eraviisiliselt, et Trump on tihti mossis ja tujukas.

Kampaaniameeskond püüdis artiklis toodud väiteid kategooriliselt ümber lükata ning Trump ütles, et New York Times läheb põrgusse. Samuti teatas Trump tõendeid esitamata, et Timesi artiklites viidatakse alati olematutele anonüümsetele allikatele.

Miller ütles, et artikkel räägib asjadest, mida pole olemas. „Ma võtaksin kogu artikli ja viskaksin selle prügisse,“ ütles Miller.

Trumpi kampaaniameeskond on akrediteeringu ära võtnud juba mitmetelt väljapaistvatelt uudisteväljaannetelt, sealhulgas Washington Postilt, Politicolt ja Daily Beastilt. Sel kuul on Trump hakanud rääkima ka New York Timesi sellesse nimekirja lisamisest.