Sammast haldava Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et puuduv roostevabast terasest täht on ära tellitud ja see tarnitakse ning paigaldatakse 33. nädalal (15.-21. august). Tööd lähevad maksma 150 eurot.

"Hind sisaldab ka erinevaid varutähti juhuks kui neid tulevikus vaja peaks minema," ütles Idnurm.

Samba tagaseina plaatimistööd on tema kinnitusel graafikus - plaadid paigaldatud ning kohe järgnevad vuukimistööd ja töömaa koristamine. Valgustid saabuvad vastavalt tarnija lubadusele septembri keskpaigas ning siis toimub valgustite paigaldus ja seadistamine.

Vabadussõja võidusammas on viimastel kuudel kõvasti räsida saanud - tagaseinast kukkusid alla graniitplaadid, osa valgusteid ei tööta ning ristiosa klaasid on värvi vahetanud. Eile selgus, et sammas on kaotanud ka ühe E - samba allservas oleva kirja "Eesti vabadussõda 1918-1920" esimese tähe.

Juuli keskel tuli välja, et Vabadussõja võidusammas vajab kaheaastase pausi järel hooldusremonti ning samba tagaseina plaatimistööd ja valgustite vahetus lähevad maksma 78 920 eurot.

Augusti alguseks selgus, et remondist ei pääse ka samba ristiosa, millele on tekkinud valged laigud. Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul tuleb iluvea parandamiseks mitu klaasi välja vahetada.