Kunstiakadeemia 16-korruseline õppehoone jäi ehitamata vaid ühe naabermaja omaniku vastuseisu tõttu, nüüd plaanib krundi uus omanik City Plaza samasse kohta ehitada 30-korruselise elu- ja ärihoone, vahendavad ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Naaberkinnistu omaniku Ester Palmi ja kunstiakadeemia vaheline vaidlus viis selleni, et akadeemia loobus sellele krundile ehitamisest ja nii avanes City Plazal võimalus krunt endale osta.

Kunstiakadeemia eelmine rektor Signe Kivi meenutab, kuidas ja kui mitmel korral püüti Ester Palmiga kokkuleppele jõuda - akadeemia pakkus Palmile korterite väljaostmist, kompensatsiooni ja fassaadi kahjustamise juhul selle parandustöid.

"Iga kord tekkis lootus, kuid kokkusaamiste lõpus teatas Ester Palm, et ta peab neid asju arutama oma esindajatega ja mõne päeva või nädala möödudes olime me taas alguspunktis," tõdes Kivi.

"Kogu selle protsessi vältel oli mingisugune taju, et see ei saa olla ühe või paari inimese vastuseis, seal peavad olema mingisugused tõsisemad ja rahakamad huvid," ütles Kivi.

Pärast seda, kui EKA krundile ehitamisest loobus, oli nende kõrval tegutsenud City Plazal ostueesõigus ja nii saigi kinnistu nende omaks.

OÜ City Plaza juhatuse liige Angel Andla eitab, nagu oleksid nemad kuidagi Ester Palmi mõjutanud või tema EKA vastu kohtus käimise kulusid kompenseerinud.

Ka naaberkinnistu omanik Ester Palm väidab, et kokkumäng puudub, kuid kohtusse pöörduda samas enam ei plaani.