26-aastane mõrvar läks pool tundi pärast rünnakut politseijaoskonda ja andis end ise üles. Korravalve teatel ütles Uematsu ülekuulamisel: „Kõik puudega inimesed peavad kaduma.“ Viis kuud varem oli tapja saatnud Jaapani alamkoja spiikrile kirja, milles ta kutsus üles puudega inimeste suhtes eutanaasiat rakendama ja lubas nende tapmise enda peale võtta. Uematsu mainis ka hooldekodu nime ja märkis, et plaanib rünnata öösel, kui tööl on vähem hooldajaid.

Ta ise oli töötanud hooldekodus neli aastat. „Minu eesmärk on maailm, kus mitmikpuudega inimeste suhtes, kelle jaoks kodus elamine või ühiskonnas osalemine on väga raske, võib nende hooldajate nõusolekul eutanaasiat rakendada,“ kirjutas Uematsu.

Spiiker teavitas kirjast politseid ja see omakorda hooldekodu, mille juht palus Uematsul töölt lahkuda. Järgmisel päeval võeti mees ravile psühhiaatrihaiglasse, kus tal diagnoositi kanepipsühhoos ja luululine häire. Mõne päeva pärast sümptomid taandusid ja Uematsu võis haiglast lahkuda.

Politsei teatel jälgis Uematsu Twitteri kaudu paremäärmuslikke kontosid ja rääkis enda postitustes sellest, kuidas AIDS ja radiatsioon Jaapanit hävitavad.

Rünnaku käigus kõndis Uematsu ruumist ruumi ja lõikas magavatel patsientidel kõrisid läbi. Teda takistada püüdnud hooldekodu töötajad sidus ta plastiknööride abil kinni. Kogu rünnak kestis natuke rohkem kui tunni. Lisaks 19 hukkunule sai viga 26 inimest, neist 13 on kriitilises seisundis. Tegu on Jaapani sõjajärgse ajaloo kõige ohvriterohkema rünnakuga.