"Algav õppus on osa president Barack Obama 2014. aasta septembris välja kuulutatud USA õhuväe roteeruva kohaloleku kavast. Vaatamata väga piiratud ressurssidele on Eesti õhuvägi suutnud Ämari lennubaasist, Tapa õhk-maa laskealast ja Eesti paindlikult korraldatud õhuruumist luua väljaõppekompleksi, mis pakub külastavatele üksustele häid väljaõppetingimusi ja toob neid jätkuvalt Eestisse,” ütles Eesti õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien.

Harjutuse käigus kasutatakse Tapa lähedal paikneval kaitseväe keskpolügoonil lennukite pardakahurite õppemoona ja 25-naelaseid õppepomme. Kasutatav õppemoon ei tekita märkimisväärseid heliefekte. Harjutused toimuvad tööpäeviti ajavahemikus kell 10 kuni 17. Õppuse käigus sooritatakse polügooni ümbruses ka madallende. Mujal toimuvate madallendude sooritamisest teavitab kaitsevägi elanikkonda eraldi. Plaani kohaselt lendavad korraga Eesti õhuruumis kuni neli ründelennukit.

Maapealsete märkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud nii oma manööverdusvõime, suure tulejõu kui ka suhteliselt vaikselt töötavate mootorite poolest. Ründelennukid on pärit USA õhuväe 303. eskadrillist, Whitemani lennubaasis Missouri osariigis.