Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et välisministeeriumi kinnitusel on kõikide ohupiirkonnas viibinud eestlaste asukoht ja seisund teada. Eesti välisminister Marina Kaljurand sõitis eile Brüsselisse, kus täna kohtuvad Euroopa Liidu välisministrid. Kohtumisel arutatakse peale muude teemade loomulikult ka terrorismiakti Nice’is ja olukorda Türgis. Meie välisministeerium on esimest korda olukorras, kus tuleb abiks olla otseselt terrorismi tõttu viga saanud kaasmaalastele.

Irish Independent kirjutab, et 16. Nice'is hukkunud inimese surnukehad on veel tuvastamata
Haiglas on endiselt 85 inimest, neist 18 kriitilises seisundis.

Postimees kirjutab, et autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu (AMTEL) juhatuse liikme Sulev Naruski sõnul tunduks talle erasõiduks kasutatavad firmaautode märgistamine kleebisega võõras.

  • Nice'is 84 inimest surmanud Mohamed Lahouaiej-Bouhlel saatis enne veretööd telefonist selfi ja rõõmusõnumeid ning nüüd uurib politsei, kes neid sai.
  • Saksamaa ravimi- ja keemiatööstusgigant Bayer teatas, et tõstab pakkumist Ameerika Ühendriikide põllumajanduskeemiakontserni Monsanto aktsiate ostmiseks, mis teeb tehingu koguväärtuseks 64 miljardit dollarit (57,5 miljardit eurot).

Õhtuleht kirjutab, et nädal tagasi möödus pool aastat päevast, kui Tallinnas suri Erika tänaval kortermajas vingugaasi tõttu esimene laps. Paari kuu pärast juhtus seal samasugune õnnetus. Ülevaatused on tehtud, põhjus välja selgitatud, ettekirjutused saadud. "Teeme kõike, mis meist sõltub, aga me ei saa gaasi koostist muuta," lausub maja kauaaegne elanik ja endine ühistu esimees.

  • "Kui töölt koju jõudsin, nägin, et mu sussid on pliidi peal ja kõik mänguasjad mööda tuba laiali! Lapsed karjusid ja naine nuttis. Totaalne kaos!" kirjeldab kolme väikse poisi uueks isaks saanud mees pöörast aega, mil nad turvakodust toodud lastega ühist elu alustasid. Pereema räägib, et tõeliselt rasked olidki vaid esimesed neli kuud, seejärel läks kergemaks ja lapsed on nüüd valmis rohkem koostööd tegema. Stabiilsusest on aga praegugi veel vara rääkida. Rahulikumad päevad vahelduvad närvesöövatega.
  • Ühendriikides kihutas autopiloodirežiimil sõitnud Tesla veoautole külje pealt sisse, tappes oma juhi. Eesti üks tuntumaid Tesla omanikke Mario Kadastik ütleb, et see oli ebatavaline õnnetus, mille tõsidust ei maksa üle hinnata.

Äripäev kirjutab, et vandeadvokaat Toomas Taube sõnul tuleks teise samba kogumispensioni sissemaksetele kehtestada lagi. Pensionikogujate sissetulekud erinevad. Nii erinevad ka teise samba pensionifondi sissemakstavad summad. Mõnel pensionikogujal on 10 või 20 aastaga pensionifondi sisse makstud suurem summa, kui mõnel teisel koguneb 30 või 40 aastaga.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Agentuurid on avaldanud fotosid Nice’i terrorirünnaku kahtlusaluse Mohamed Lahouaiej Bouhleli korterist, mis otsiti läbi juba reedel tunde pärast rünnakut, milles hukkus 84 ja sai viga umbes 200 inimest. Politsei leidis veokist, millega ta Nice’i Promenade des Anglais’l inimesi surnuks sõitis, Bouhleli dokumendid. Politseil olid tema sõrmejäljed olemas, sest ta oli märtsis vägivallakuriteos süüdi mõistetud. Võimaliku terroristina ta aga jälgimise all ei olnud.

Millist ilma lubatakse alanud nädalaks:


Kolmapäeval on 18..23°C
Lubatakse vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilma. Puhub loodetuul 5-10 m/s.
Täna on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 17..21°C.

Homseks lubatakse vähese ja vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma. Puhub loodetuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 18..22°C.

Eile enim loetud uudised: